Hlavní obsah

Potřebujete odečíst body z karty řidiče? V Mostě můžete

Foto: Autodrom Most

V Mostě si můžete opravit bodové konto

Bodový systém je neúprosný a hlavně ti, kteří na silnicích tráví hodně času, se mohou někdy zapomenout a nasbírat tak body do karty řidiče. Všichni jsme jen lidé a je dobře, že máme možnost svou chybu odčinit a body si nechat odmazat. Stačí absolvovat některé ze školení bezpečné jízdy.

Článek

Bodové konto si můžete před koncem roku dát trochu do pořádku na několika místech republiky. Pro příklad je to třeba autodrom Sosnová nebo polygon u Hradce Králové. Nově mezi tato místa přibyl i autodrom Most. Školení je určeno pro řidiče, kteří mají ke dni podání žádosti v registru řidičů body za jednání zařazené do bodového hodnocení za porušení povinností podle zvláštního právního předpisu. Nesmějí mít v součtu zaznamenáno více než deset bodů, zároveň žádný z přestupků nesmí být ohodnocen šesti a více body. Potvrzení o absolvování školení bezpečné jízdy má platnost 30 dní ode dne vydání, řidič tak musí podat žádost o odečet bodů v této lhůtě.

Obsahem školení, které sestává z teoretické výuky a praktického výcviku, je teorie řízení a zásad bezpečné a defenzivní jízdy, nejčastější příčiny dopravních nehod a jejich předcházení, důsledky protiprávního jednání řidičů motorových vozidel či prevence řešení mimořádných událostí v silničním provozu. S čistým svědomím ale takové školení bezpečné jízdy můžeme doporučit úplně každému.

Instruktoři totiž ví, kde máme my řidiči největší slabiny a dokáží s nimi pracovat. Ukáží nám, jak se správně vyhnout nenadálé překážce, naučí nás nezmatkovat a pomůžou nám pochopit, jak vlastně naše auto funguje. Sama jsem kurz absolvovala a už několikrát mně poznatky v něm získané pomohly. Naprosto nejde o to, že byste si do hlavy museli vměstnat desítky pouček a rad. Prostě vám to přejde do krve samo a nenásilně. A tak to má být.

Pokud potřebujete poupravit své bodové konto, nejbližší kurzy k tomu určené se na autodromu v Mostě odehrají 16., 18. a 29. prosince, další pak bude následovat někdy zkraje nadcházejícího roku. Konec roku je navíc velmi výhodným termínem. Odečíst body na základě školení je totiž možné jen jednou v kalendářním roce. Kdo nasbíral více bodů, a i po školení v prosinci mu nějaké zůstanou, může se už zkraje roku 2019 nechat proškolit znovu. A ještě to důležité. Cena školení bezpečné jízdy pro řidiče, kteří mají v registru zaznamenány body za protiprávní jednání, činí 3 890 Kč. Pamatujte, že školení je potřeba uhradit 14 dní dopředu. A nebojte, pokud zrovna nemáte vlastní vůz, se kterým byste školení absolvovali, nic se neděje. V Mostě vám jsou schopni auto zapůjčit. Ale co si budeme povídat – vyzkoušet si vše důležité je nejlepší ve vlastním.

Reklama

Související témata:
Načítám