Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 odjezdilo 80 000 km na závodních okruzích.

Otázka ujetých kilometrů se u nás řeší hodně, ostatně proto se zde také stáčejí kilometry ve velkém. Mnozí říkají, že pokud má auto přes 200.000 km, už je na vyhození, u trápených vysokootáčkových sporťáků to platí dvojnásob. Jenže tohle Porsche ukazuje, že to není vždy pravidlem!

Článek

Kde jinde než na Nürburgringu by člověk měl potkat Porsche 911 GT3 CS generace 996. Ruský vtipálek Boosted Boris tam takových potkal již mraky, tenhle konkrétní kousek je však speciální. Slavný 360 koňový motor "Metzger" totiž naběhal již 230 tisíc km, z toho neskutečných 80.000 km v plném zápřahu na okruhu. To je zhruba ekvivalent toho, když s Fabií najedete milion kilometrů.

Samozřejmě, za stav auta může zejména pečlivý servis a věříme, že tahle 911 jej dostávala. Samotný majitel přiznává generálku motoru, převodovka je však stále původní, pouze se měnily 3 spojky. Přesto je fascinující slyšet, jak se tohle auto zas a znovu vytáčí k osmi tisícům otáček a zní u toho, jako by to mělo dělat ještě desetiletí! Boris se navíc posadil na sedadlo spolujezdce aby zjistil, jak auto působí na trati. Výsledek? I takto trápené auto může být stále velmi rychlé a potvrzuje, že varianty GT3 jsou pro okruhové jezdění velmi vhodné a extrémně spolehlivé.

Reklama

Načítám