Hlavní obsah

Po 40 letech odloučení se znovu shledal se svým prvním autem

Foto: Auto Repair Tech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Nic není silnějšího než láska. Hlavně láska muže ke svému prvnímu autu. Nikdy nezapomenete na jeho smyslné křivky, na vůni jeho interiéru, na předení jeho motoru, na všechny ty divoké projížďky i pohodové výlety. To pouto je prostě výjimečné a nevyprchá ani po dekádách odloučení.

Článek

Kdyby existovala automobilová verze pořadu Pošta pro tebe, tenhle příběh by se tam krásně vyjímal. Jednoho večera roku 2016 se Rich Moline se svou ženou Dafne procházeli mezi vystavenými auty na akci Hot August Nights v americkém Renu v Nevadě. A mezi všemi exponáty Riche zaujal bílo-zlatý Hurst Oldsmobile Cutlass 442 z roku 1969, který mu připomněl jeho první auto z dob střední školy. Prohodil pár slov se současným majitelem, Billem Nipperem, a pak pokračoval dál a na to setkání zapomněl.

O rok později na stejné akci ho to auto ale přitáhlo znovu a rozhovor s majitelem byl tentokrát delší a zajímavější. Bill Nipper totiž zmínil, že jde o auto s číslem 211 a že se původně prodalo u Billion Motors ve městě Sioux Falls v Jižní Dakotě – což přesně souhlasilo s autem, které Rich Moline vlastnil před dlouhými 40 lety, a které pak musel prodat, když se přestěhoval do Iowy za prací. Tohle opravdu bylo přesně jeho auto!

Rich se pochopitelně pokusil auto koupit zpět, ale současný majitel nechtěl o prodeji ani slyšet. Jenže o pár měsíců později zvedl telefon a Bill Nipper mu v něm sdělil, že auto nakonec přece jen půjde do světa. A jestli ho tedy chce, nechť dorazí na aukci Mecum v Las Vegas a ať si s sebou vezme peníze. Rich tam dorazil, aukci vyhrál a auto bylo jeho. Když do něj pak nasedl a svezl se, zaplavily ho vzpomínky na doby před více než 40 lety, kdy se v něm ještě jako středoškolák proháněl. Kdepak, první láska prostě nerezaví!

Reklama

Související témata:
Vztahy