Hlavní obsah

Neuvěřitelný příběh koupě jednoho starého Fordu Mustang

Foto: MustangFanClub

Zašlý Ford Mustang, který byl na prodej i s nebožtíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Myslíme si, že všechna stará auta v sobě mají duši, do které se promítli všichni jeho majitelé. Vždy poznáte, jak se kdo k autu choval, jak s ním jezdil a jak moc ho měl nebo neměl rád. Ovšem vztah majitele jednoho Fordu Mustang přetrval i několik let po jeho smrti, protože rodina uvnitř nechala nebožtíkův popel.

Článek

Jsou příběhy, nad kterými zůstává rozum stát, ale o to jsou zajímavější. Dnes vám povíme jeden o starém a zašlém Mustangu, popelu jednoho nebožtíka a o složitém prodeji auta. Je to trochu šílené a upřímně by to mohl být zajímavý námět na filmový scénář. Vše začalo loni v listopadu, kdy se jeden mladý muž rozhodl, že koupí Mustanga z roku 1968. Sice byl hodně zašlý, ostatně několik let stál v zaprášené stodole, ale když k prodávajícímu přijel, nevěřil vlastním očím a uším. A nešlo o stav auta.

Tím mladým mužem byl Zach Taylor, velký automobilový nadšenec, jehož rodina provozuje obchod s náhradními díly, přičemž on sám vlastní Hondu S2000 z roku 2001, Subaru WRX, Ford Mustang Shelby GT350, Ford Mustang California Special z roku 1968 nebo třeba Mustang Fastback z roku 1966. Autům rozhodně rozumí a pozná, které stojí za koupi a které ne. Před několika měsíci si na aukčním webu všiml zašlého, ale pro něj zajímavého Mustangu z roku 1968, který byl na prodej v nedaleké Severní Karolíně. U inzerátu byl telefon, na ten Zach zavolal, ale zjistil, že se dovolal tomu, kdo auto jen inzeruje pro svého přítele, který nemá přístup k internetu. Dostal číslo na jistého Bruce, který auto vlastnil. I tomu Zach zavolal a domluvil se na návštěvě.

A pak to začalo. Když Zach dorazil k majiteli auta, zjistil, že Bruce byl velkým kamarádem jakéhosi Jamese, tedy původního právoplatného majitele auta. James a Bruce spolu žili na Floridě, ale poté co James zemřel, přestěhoval se Bruce do Severní Karolíny a pozůstalí po Jamesovi mu auto přenechali. Jenomže Bruce je tak trochu excentrik, velmi zvláštní typ člověka, který moc nežije v realitě. Auto zaparkoval do stodoly a tam ho prostě nechal být. Ovšem ne jen tak samotné.

Když Zach auto otevřel, zjistil, že na sedadle spolujezdce je jakási sklenice s víčkem, ve které je nějaký prášek. Ptal se, co že to má být. Bruce jen s úsměvem odpověděl, že to je James. Navíc o něm stále mluvil, jako kdyby stál vedle nich. Chudák Zach prý chvíli jen stál, snažil se srovnat si myšlenky celé to rozdýchat. Když mu pak navíc bylo řečeno, že James musí s autem zůstat, nechápal. No, ani se nedivíme.

Zach z celého procesu koupě vycouval a jen kroutil hlavou. Ovšem Bruce se nehodlal vzdát. Během dalších několika týdnů Zachovi neustále volal a postupně mu vyprávěl, co všechno s Jamesem a Mustangem zažili, jak moc měl nebožtík auto rád a jak skvělý to byl člověk. Celkem mu prý volal asi padesátkrát, což sice Zachovi přišlo divné, ale vše si poslechl, nechal se ke koupi uprosit a za auto nakonec dal 7000 dolarů, tedy asi 160 000 Kč. A nebožtíka si opravdu vzal s sebou.

Auto si tedy odvezl, ale později se rozhodl, že ho opravovat nebude. Karoserie, i technika byly v moc špatném stavu. Ve finále auto jen trochu očistil od nejhoršího, aby vypadalo lépe, a přes eBay ho prodal do Anglie za 23 300 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 530 000 Kč. A znovu i s nebožtíkem! Novým majitelem je firma Corner Classic, která má v plánu autu vrátit zašlou slávu a krásu. A nás by zajímalo, jestli nebožtík zůstane i nadále...

Reklama

Související témata:
Urna
Nebožtík
Popel