Hlavní obsah

Ostré SUV Seat Ateca Cupra se již testuje!

Foto: Archiv Garáž.cz

Přichází nový typ aut, na který ještě nejsme zvyklí. I mainstreamová SUV dostanou sportovní variantu. Prvním z nich bude Seat Ateca Cupra, přičemž tohle auto se již intenzivně testuje na Severní smyčce Nürburgringu.

Článek

Zní to jako šílenost, ale je to tak - že mají sportovní variantu prémiová SUV, jsme si tak nějak zvykli, jenže nyní to bude platit i pro obyčejná SUV. A zdá se, že trendsetterem bude v tomto ohledu Seat. Model Ateca se totiž již testuje jakožto sportovní varianta Cupra.

Foto: Archiv Garáž.cz

Technicky bude auto vycházet z modelu Leon Cupra ST s pohonem všech kol. Pod kapotou tedy najdete jednotku 2.0 TSI o výkonu 300 koní a točivém momentu 380 N.m, pravděpodobně v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Drive. Samozřejmostí je nižší podvozek, pořádné brzdy a agresivnější bodykit, který ještě není na špionážních fotkách ze stránky Motor1.com vidět.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vůz však nebude jediný, představí se totiž na frankfurtském autosalonu po boku sourozence od Volkswagenu, modelu Tiguan R, který by mohl mít podobnou techniku. Dostane se i na českou Škodu Yeti (Karoq)? Uvidíme.

Reklama

Načítám