Hlavní obsah

Obytný vůz s garáží pro sportovní vybavení

Foto: Hunter Sport Homes

Pokud jste nadšení cestovatelé s obytným vozem a zároveň aktivní sportovci tělem i duší, určitě víte, že najít prostor pro bezpečné převážení vašeho sportovního vybavení není právě jednoduché. Některá obytná auta na to ale pamatují a nabízejí velmi chytré řešení.

Článek

Zvenku možná vypadá jako docela obyčejná dodávka Mercedes-Benz Sprinter, jenže tenhle výtvor britských specialistů Hunter Sport Homes skrývá řadu příjemných překvapení. Dlouhý rozvor spolu s promyšlenou interiérovou architekturou totiž umožnil vmáčknout dovnitř nejen plnohodnotný byt, ale i prostornou garáž!

V sedmimetrové dodávce tak najdete kuchyňský kout s dřezem s tekoucí vodou, plynovým vařičem, mikrovlnnou troubou i 50litrovou ledničkou, toaletu se sprchou a 100litrovou zásobou vody, velkou postel pro dva a gauč ve tvaru „L“, který nabízí příjemné posezení a po složení další místo na spaní pro dvě osoby. Na střeše jsou pak solární panely a velká markýza. To nejdůležitější, čím se tenhle obytný vůz odlišuje od jiných, je ale v zadní části dodávky.

Foto: Hunter Sport Homes

Útulná kabina nabídne dost prostor pro pohodlné posezení, místo na spaní i všechno další potřebné vybavení

Tam se tvůrcům podařilo vytvořit překvapivě prostornou garáž, kam snadno zaparkujete svá kola či koloběžky, případně pohodlně uložíte lyže a snowboardy, sáňky nebo boby, surfová prkna či paddleboardy, kity a padáky… zkrátka prakticky jakékoliv vybavení, které ke svému sportovnímu vyžití na cestách můžete potřebovat. Prostor je přístupný velkými zadními dveřmi, ale i malým průchodem z interiéru vozu, celý je obložený plechem, aby se vnitřek vozu nepoškodil, a umožňuje instalaci důmyslného záchytného systému, aby se nepoškodilo ani vaše vybavení. Vše je prostě perfektně promyšlené.

Foto: Hunter Sport Homes

Potřebujete pohodlně převážet kola nebo jiné sportovní vybavení? Britský obytný vůz nabízí dost promyšlené řešení

Není divu, zakladatel firmy Hunter Sport Homes je totiž podobně laděný nadšenec a od první přestavby, kterou dělal pro své vlastní použití, koncept neustále ladí a zlepšuje – aktuálně ho nabízí hned v několika verzích od kompaktních staveb až po tuto velkou, luxusnější variantu (cena přestavby začíná na částce lehce pod 600 tisíc, ale nezahrnuje individuální požadavky).

Všechny ale nabízejí stejnou promyšlenou použitelnost, kterou na cestách jistě oceníte – vaše cenné vybavení bude vždy v bezpečí, abyste se o něj nemuseli bát, a snadno přístupné, abyste se mohli rychle obléknout a vyrazit za sportovním dobrodružstvím. Tak co, už vás napadá, co byste do něj naložili a kam s ním vyrazili?

Reklama

Načítám