Hlavní obsah

Do Česka dorazilo čínské Lamborghini Urus. Proti originálu stojí pakatel a nevypadá vůbec špatně

Foto: Auto Max Czech, Lamborghini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je krásné, je žluté, je hlučné a na kapotě má rozzuřeného býka. Jde pochopitelně o super SUV Lamborghini Urus, ke kterému ovšem přibyla vizuálně inspirovaná alternativa z Číny. Limitovaná edice Heat Wave modelu Dongfeng T5 Evo je v Česku a proti Urusu stojí pakatel.

Článek

Také je žluté, taky je krásné, ovšem na kapotě má namísto býka logo východního větru. Do Česka dorazila limitovaná edice modelu Dongfeng Forthing T5 Evo Heat Wave, která se vizuálně vzdáleně a s nadsázkou podobá monstróznímu Urusu od Lamborghini.

Foto: Auto Max Czech

Zářivá žlutá barva, sportovní bodykit, čtveřice koncovek výfuku. Úplný čínský Urus!

Čínské SUV oblečené do atraktivního bodykitu září na sto honů a působí neméně exoticky. Zejména naživo překvapí kvalita zpracování přídavných podspoilerů a dalších doplňků, kterými se Heat Wave liší od sériové T5.

V základní výbavě vozu najdete třeba kotoučové brzdy, elektrickou parkovací brzdu, osm airbagů, LED denní svícení, LED zadní světa, volitelná přední LED světla (v základu halogen), leštěné 19palcové disky, zadní parkovací senzory, 360stupňový panoramatický kamerový systém, klimu, výhřev, masáž i ventilaci sedadla řidiče nebo třeba základní informační systém.

Foto: Auto Max Czech

Interiér sází na moderní koncepci sjednocených obrazovek.

Pokročilejší asistenty typu hlídání jízdních pruhů, detekce slepého úhlu a samočinné brzdění prozatím chybí. V plánu je jejich nasazení pro modelovou řadu T5 Evo někdy v rámci příštího roku.

Každopádně i přes čtveřici funkčních koncovek výfuku nepracuje pod kapotou T5 Evo Heat Wave ani zdaleka čtyřlitrový osmiválec jako u Urusu, nýbrž zážehová čtyřválcová patnáctistovka o výkonu 130 kW (176,7 k) a točivém momentu 260 Nm, jejž přenáší výhradně na přední kola sedmirychlostní dvouspojkový automat.

Zatímco za Lamborghini Urus zaplatíte bezmála 5 milionů korun, tak Dongfeng Forthing T5 Evo Heat Wave vyjde včetně žlutého laku a LED předních světel na necelých 830 000 Kč. Pro český a slovenský trh je k dispozici přibližně 68 kusů, z toho 18 z nich ještě nemá svého majitele. Jakmile se tak stane, edici Heat Wave nahradí Thunder, nicméně to už bude hybrid.

Reklama

Načítám