Hlavní obsah

Levnější než Octavia: Omlazený VW Golf přijíždí do Česka rovnou s akčními cenami

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení značky Volkswagen odhalilo první ceny Golfu osmé generace po faceliftu. Ceník startuje nad půlmilionem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Volkswagen slaví letos významný milník, vždyť ikonický model Golf je tu s námi již 50 let. To je ideální příležitost k uvedení horké novinky na trh. Řeč je pochopitelně o faceliftu současné, v pořadí osmé generace, která se oficiálně představila počátkem tohoto roku. A nyní prozrazuje první ceny.

Nad rámec standardních výbav láká VW na akční stupeň Limited, který je zároveň nejdostupnější. Zatím jej ale nemůžeme příliš hodnotit, český konfigurátor sice prozrazuje ceny jednotlivých variant, ne však konkrétní výbavové položky. Akční verze bude nicméně ke koupi jen do konce června nebo vyprodání zásob.

Víme alespoň to, že omlazený Golf začíná na částce 554 900 Kč za hatchback, zatímco kombík stojí 579 900 Kč. Aktuálně je tedy o 75, respektive 90 tisíc levnější než základní Škoda Octavia, jejíž faceliftovaná verze prozradila ceny před několika málo dny. Ale jak už jsme říkali, moudřejší budeme po odhalení kompletní výbavy.

Foto: Volkswagen

VW Golf nadále pokračuje ve dvou karosářských verzích.

V obou případech srovnáváme základní motorizaci. Tou již není litrový tříválec (který se před čtyřmi lety pohodlně vešel do půl milionu), ale slabší verze benzinové patnáctistovky s výkonem 115 koní, která se standardně pojí se šestistupňovým manuálem. Dvoulitrové TDI o shodném výkonu je k dispozici až ve vyšší výbavě Life a stojí 723 900 Kč.

Automatická převodovka je k mání s benzinovým mild-hybridem 1.5 TSI (115 k) za 743 900 Kč nebo silnější 150koňovou naftou v kombíku od 856 900 Kč, případně hatchbacku za 909 900 Kč. Kdepak, to není chyba, jen výkonnější turbodiesel je v krátké verzi dostupný až s vyšší výbavou.

Foto: Volkswagen

Výhledově nabídku doplní sportovní deriváty jako třeba GTI na snímku.

Celkově je ceník vozu zatím hodně očesaný, chybějí sportovní varianty (GTI a spol.), plug-in hybridy, ale třeba i čtyřkolka. Jejich ceny bychom se měli dozvědět v horizontu několika příštích týdnů.

„Volkswagen Golf je již pět desetiletí automobilovou ikonou, která nemá obdoby, a novinka má všechny předpoklady k tomu, aby pokračovala v prodejních úspěších svých předchůdců, jichž se od roku 1974 prodalo přes 37 milionů exemplářů,“ věří Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

Omlazený Golf poznáte třeba díky přepracovaným světlometům s pokročilejší funkcí Matrix LED, uvnitř je dominantou větší obrazovka multimediálního systému MIB4 s novou generací tolik kritizovaného softwaru. Zákazníci mohou dále sáhnout po hlasovém asistentu IDA s umělou inteligencí, 360stupňovém kamerovém systému či sofistikovaném parkovacím asistentu, který na úzké místečko před vaším domem zajede sám a vyparkuje jen pomocí chytrého telefonu.

Reklama

Načítám