Hlavní obsah

Volkswagen nabízí první pohled na omlazený Golf. A láká na zvláštní prvek na přídi

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plánech německé automobilky Volkswagen pro rok 2024 figuruje také modernizace jednoho z nejdůležitějších modelů značky. Dorazí totiž omlazený Golf.

Článek

Že se premiéra faceliftovaného Volkswagenu Golf blíží, naznačuje také jeden záběr z oficiálního videa automobilky, v němž se ohlédla za končícím rokem 2023. Na konci videa se totiž na chvíli objeví pohled na rozsvícenou příď právě modernizovaného Golfu.

A i když toho první obrázek očekávané novinky zas tak moc neukazuje, prozrazuje a odhaluje několik zajímavých detailů - především co se řešení světlometů a osvětlení týče.

Na upoutávce si můžeme prohlédnout přepracovaný světelný podpis, který zahrnuje nové hlavní světlomety s „grafikou“ inspirovanou elektrickými modely z rodiny ID, dále výrazný LED proužek nad úzkou maskou chladiče a především nové svítící logo automobilky Volkswagen.

Na další oficiální informace o novinkách modernizovaného Volkswagenu Golf si ještě budeme muset počkat. Premiéra se uskuteční v roce 2024, my bychom si dokonce tipli jeho první měsíce.

Kromě upravených předních partií se podle dostupných informací od faceliftu očekává především větší proměna interiéru, který by měl působit kvalitněji a hodnotněji. Na palubní desku se také dostane větší displej infotainmentu a Volkswagen jistě rozšíří nabídku jízdních asistentů.

Omlazený Golf bude i nadále k dispozici jako pětidveřový hatchback a praktičtější kombík, k drobným změnám možná dojde v paletě pohonných jednotek.

Současná generace, celkově už osmá, je také mimochodem poslední verzí Golfu se spalovacími motory. Příští provedení, které by mělo dorazit v roce 2028, už bude výhradně bateriovým elektromobilem postaveným na nové koncernové platformě SSP.

Reklama

Načítám