Hlavní obsah

Věčně usměvavá Lucie Borhyová má nové auto. Pořídila si značku, kterou u nás stále skoro nikdo nezná

Foto: DS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější česká moderátorka navázala spolupráci s jednou mladou automobilovou značkou před pěti lety. V rámci malého jubilea jí nově dělá radost vůz, se kterým absolvovala i umělecké focení.

Článek

Jedna z nejšarmantnějších moderátorek české televizní scény Lucie Borhyová je neodmyslitelně spjata s televizí Nova. Televizní noviny moderuje od roku 1999, o šest let později se stala také tváří magazínu Víkend. O poznání mladší, avšak neméně zajímavá je její spolupráce s francouzskou automobilkou DS.

Ta (nejen) na českém trhu pořád budí řadu zvídavých dotazů. Spousta našinců musí při pohledu na logo automobilky hodně přemýšlet, aby si „dé-eso“ dokázala zařadit. „Co je to vlastně za auto?“ slyšeli jsme nejednou, když jsme někde zaparkovali francouzskou testovačku. Hodně motoristů si DS jistě pamatuje coby luxusní odnož Citroënu, ostatně automobilová historie těchto dvou písmenek sahá až do roku 1955. Od roku 2014 je však DS samostatnou značkou se svébytnými modely, jejichž počet se neustále rozrůstá, a jednotlivé produkty mají být odpovědí třeba na vozy německého prémiového tria.

Nejnovějším přírůstkem do vozového parku Lucie Borhyové je DS 7 E-Tense v bohaté výbavě Opera. V útrobách pracuje plug-in hybridní pohon spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Auto zvládne několik desítek kilometrů jen na elektřinu, a když Lucie potřebuje uspíšit cestu na natáčení, k dispozici má systémový výkon 300 koňských sil.

Foto: DS

Focení probíhalo v barrandovských ateliérech, moderátorka je z výsledku nadšená… a my také!

Primárně však moderátorka na svém sněhobílém voze, který byl konfigurován přesně podle jejích požadavků, oceňuje jeho výjimečnost. „Mám ráda věci, které mají nejen funkci, ale i něco navíc. Proto mi DS vyhovuje svým příběhem, neotřelým designem, komfortem a hlavně francouzským šarmem,“ prozradila moderátorka.

Lucka si za volantem může dopřát vskutku vysoký komfort. Na palubě ji rozmazluje čalounění v kůži Nappa, vyhřívaná i ventilovaná přední sedadla či multimediální systém s vestavěnou navigací a zadní parkovací kamerou. Při nočních jízdách jsou k dispozici pixelové DS LED světlomety a auto obouvá designová dvacetipalcová kola.

Protože DS sází především na neotřelý design, není divu, že v rámci spolupráce Lucie se značkou vzniklo rovnou i stylové focení, o které se postaral umělecký fotograf Jaroslav Urban. Ten sám říká, že inspirací při tvorbě mu jsou Jan Saudek nebo Helmut Newton. Často se na jeho snímcích objevují právě celebrity z oblasti filmu, divadla či hudby.

„Fotili jsme na Barrandově při západu slunce a v noci ve velmi snové atmosféře. Bylo to tentokrát úplně jiné, než na co jsem zvyklá, a z výsledku jsem nadšená. Celé focení jsem si moc užila!“ dodala k celému projektu Lucie Borhyová. A my vás už nebudeme napínat, na výsledek se skočte podívat do přiložené fotogalerie!

Reklama

Související témata:
Lucie Borhyová
Načítám