Hlavní obsah

Tohle Bugatti má hořčíkový rám, dvě kola a koupit si ho můžete i vy. I k pumpě vás odveze

Foto: Bugatti

No dobře, je to jen koloběžka, ale uznejte sami, že je pěkná!

Myslíte si, že Bugatti jsou jen pro milionáře? Tohle stojí něco málo přes dvacet tisíc Kč a stylu má na rozdávání. Je odlehčené, s hořčíkovým rámem a na silnici promítá znak Bugatti. Problém je v tom, že je na baterky. A že je to koloběžka.

Článek

Bugatti vyrábí úžasná auta. A taky lodě a hodinky. Tedy spolupodílí se na výrobě, stejně jako v případě této koloběžky. Propůjčuje jméno, spolupracuje s designéry, ladí detaily a dbá na kvalitu. Je to v podstatě merchandising, jen nejde o trička či přívěsky na klíče.

O tom, že bude elektrická koloběžka Bugatti, se mluvilo už před pár měsíci, ale teď je na prodej a u některých prodejců je k mání dokonce za necelých tisíc dolarů, což je zatraceně zajímavý kup. Je to nejlevnější nabídka široko daleko. Oficiální cena u Bugatti je totiž 1 200 USD (28 000 Kč), ale je pravda, že u nich si můžete vybrat z více barev.

Rám elektrické koloběžky Bugatti je vyroben z hořčíkové slitiny a má maximální nosnost 109 kg. Navzdory tomu samotná koloběžka váží pouhých šestnáct kilogramů a je samozřejmě skládací. Jestli se vejde do Chironu, to je ale otázka, na kterou nemáme odpověď. Víme ale, že má tři rychlostní režimy a že umí jet až 30 km/h. V závislosti na rychlosti, náročnosti terénu a zatížení pak má dojezd až 40 kilometrů. Když vám dojde benzin, mělo by to k nejbližší pumpě s kanystrem bohatě stačit.

Jak je vidět na fotkách, nejpůsobivější na celé téhle věci je osvětlení. LED světlomety, blikačky a hlavně zadní světlo, které vrhá na zem logo EB Bugatti. Opravdu působivé, to levné čínské koloběžky z internetu rozhodně nemají, co na tom, že stojí polovinu.

Takže pokud nemáte na Chiron, loď a ani na hodinky, ale touha vlastnit Bugatti je extrémně silná, pak tohle by mohlo být řešení. Jistě, nemá těch 1 500 koní, ale pořád můžete kamarádům tvrdit, že máte Bugatti a že nic není víc.

Reklama

Související témata:
Načítám