Hlavní obsah

Tohle auto chceme! Mitsubishi v Evropě chybí drsné SUV do terénu. Jak by se vám líbila tato představa?

Foto: Nikita Čujko/Kolesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když se podíváte na aktuální evropskou nabídku Mitsubishi, zjistíte, že japonská automobilka na starém kontinentu neprodává žádný opravdový teréňák. Přitom podobnými auty se svého času proslavila!

Článek

Současná modelová paleta pro Evropu není ani příliš široká. Nás samozřejmě nejvíc zajímají auta dostupná v Česku a ta představují modely Colt a ASX (získané od Renaultu), Space StarEclipse Cross - tedy dva hatchbacky a dvě „civilní“ SUV.

Přitom to není tak dávno, co Mitsubishi v tuzemsku prodávalo robustní vozy do náročnějšího terénu. Jenže v roce 2018 značka z Evropy stáhla ikonické Pajero, nedávno z nabídky zmizel také pick-up L200. Ale zatímco Pajero skončilo nakonec úplně, když Mitsubishi jeho produkci zcela zařízlo v roce 2021, pick-up L200, známý na mnoha trzích jako Triton, stále žije.

Japonská automobilka před několika týdny odhalila jeho novou, celkově už šestou generaci. A dokonce už ji třeba v Thajsku uvedla i do prodeje. Postupně se novinka dostane na další trhy, ale kdy - a jestli vůbec - se nové L200 dostane do Evropy a Česka, zatím nevíme.

Foto: Mitsubishi

Pick-up L200 stále žije, ale dorazí i do Česka? To zatím nikdo nepotvrdil…

Pick-up L200/Triton je však zajímavý ještě z jednoho důvodu: na některých trzích Mitsubishi prodává od něj odvozené SUV s označením Pajero Sport. To tedy jako základ využívá žebřinový rám, který doplňuje podvozek s lichoběžníkovým zavěšením vpředu a tuhou zadní nápravou s listovými pružinami vzadu.

Aktuálně japonská automobilka prodává třetí generaci Pajera Sport představenou v roce 2015. Je tedy vysoce pravděpodobné, že v blízké budoucnosti odhalí provedení nové, vycházející z čerstvého vydání pick-upu L200/Triton.

Foto: Mitsubishi

Současné Pajero Sport nevypadá vůbec špatně!

Jak by příští Pajero Sport mohlo vypadat, se snaží odhadnout grafik a designér Nikita Čujko z motoristického webu Kolesa. Jeho vize pochopitelně vychází z designu nové generace L200/Tritonu, přebírá tak výrazné přední partie s velkou maskou chladiče a rozdělenými světlomety. Liší se však zadní polovina vozu, která místo korby dostává standardní kabinu ve stylu SUV.

Nikitova vize zaujme zvedající se spodní linií bočních oken, svalnatými blatníky a velkými zadními světly, která kontrastují s poměrně malým zadním oknem.

Jestli bude nové Mitsubishi Pajero Sport vypadat opravdu takto, se dozvíme snad nejpozději v průběhu příštího roku. Ale že by se tohle robustní SUV s poctivou off-roadovou technikou dostalo i do Evropy, tomu příliš šancí nedáváme.

Hej, Mitsubishi, a co takhle dovážet do Evropy aspoň nový Outlander…?

Líbilo by se vám takové Mitsubishi v Evropě?
Ano, pořádné SUV do terénu bych tu uvítal/a.
92,8 %
Ne, je to zbytečnost. A tento koncept není ani hezký.
7,2 %
Celkem hlasovalo 755 čtenářů.

Reklama

Načítám