Hlavní obsah

Mitsubishi ukázalo nové kompaktní SUV. Vypadá zajímavě, ale je tu jeden problém

Foto: Mitsubishi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi ukázalo nové kompaktní SUV, které designově vychází z loňského konceptu XFC. Zatím ale neznáme jeho jméno. A pak je tu také jeden háček…

Článek

Studii XFC japonská automobilka představila v říjnu loňského roku. Nové kompaktní SUV na ni navazuje takřka totožným tvarem karoserie, stejnými proporcemi a provedením světlometů na obou koncích vozu.

Sériová verze je ale samozřejmě civilnější, má tradiční zpětná zrcátka, normální kliky nebo obyčejnější kola.

SUV zatím neznámého jména je 4 390 milimetrů dlouhé, na délku tedy měří stejně jako „naše“ Škoda Karoq. Šířka činí 1 810 mm, výška pak 1 660 mm. Vůz stojí na 18palcových kolech a Mitsubishi se chlubí ještě hodně slušnou světlou výškou 222 milimetrů.

Co se techniky týče, japonská automobilka prozradila, že novinka bude k dispozici s 1,5litrovým motorem, převodovkou CVT a pohonem pouze předních kol. Maximální výkon ani nejvyšší točivý moment zatím neznáme.

A nevíme ani, jak vypadá interiér. Mitsubishi ale podobu kabiny, detaily k výbavě a všechna důležitá čísla odhalí už brzy. Nové SUV se totiž představí na autosalonu GAIKINDO Indonesia International Auto Show, který v indonéském městě Tangerang začíná 10. srpna dnem pro média, veřejnosti se otevře o den později.

A tím se dostáváme k v úvodu zmíněnému problému. Mitsubishi zatím v souvislosti s novinkou zmiňuje trhy jihovýchodní Asie.

Jestli se tohle kompaktní SUV dostane do Evropy, je tak vyloženě nejisté.

Uvítali byste prodej tohoto kompaktního SUV Mitsubishi v Evropě?
Ano, vypadá zajímavě.
86,9 %
Ne, podobných aut je na trhu ažaž.
13,1 %
Celkem hlasovalo 551 čtenářů.
Související témata:
Načítám