Hlavní obsah

Sportovní Dacia Speeder nahlížející na svět i důležitost stěračů před zimou – Týden v Garáži

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná říjen a my vám už tradičně přinášíme přehled toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího z dalšího právě končícího týdne. V minulých dnech jsme vám představili naší originální vizi sportovní Dacie Speeder, přinesli vám spoustu nových testů i praktických doporučení a seznámili vás se zásadními novinkami z automobilového světa.

Článek

Představte si, že by Dacia začala vyrábět sporťák. Rumunská značka zakládající si na užitečnosti, praktičnosti, úspornosti i nižších prodejních cenách by se odvážně vrhla do neznámých vod a vyvinula dostupné sportovní kupé pro normální lidi. Zní to docela slibně a jistě by si sportovní vůz od Dacie našel zákazníky, ale můžeme jen spekulovat, zda by se vývoj natolik vyplatil, aby to dávalo skutečný smysl.

Dacia však vlastní sportovní model zřejmě nechystá, a proto jsme se rozhodli, že jej pro vás uděláme my. Začátkem právě uplynulého pracovního týdne jsme vám představili naší virtuální vizi Dacia Speeder, jakou jsme vytvořili ve spolupráci s naším dvorním designérem Rostislavem Prokopem. A při té příležitosti nás navíc napadá zvědavá otázka, jestli si myslíte, že by podobný model měl naději na úspěch. Zapojte se do naší ankety.

Myslíte si, že by sportovní Dacia Speeder měla šanci na obchodní úspěch?
Jasně! Lidový sporťák v nabídce Dacie rozhodně chybí. Určitě bych o něm uvažoval
72,8 %
Raději nebudu dělat unáhlené závěry, protože by jistě záleželo na technice i finální ceně
20,2 %
Haha.. Dacia a sporťák.. Věřím, že by rozhodně neuspěl
7 %
Celkem hlasovalo 456 čtenářů.

V minulých pracovních dnech jsme se už tradičně věnovali i nejnovějším redakčním testům nových aut. Vyzkoušeli jsme pro vás nové úsporné i překvapivě luxusní BMW 218d Active Tourer, modernizované stylové Mini John Cooper Works, zastarávající, ale pořád příjemnou Mazdu CX-5 s novou outdoorovou výbavou Newground a vyrazili jsme kempovat s obytným Mercedesem-Benz Marco Polo.

Dominik Valášek následně nasedl na motorku a cestoval časem do legendární německé „techno-éry“. Zajezdil si totiž na plastové sportovní motorce BMW K1, které se dokonce přezdívalo „kelímek od jogurtu“. Pro zájemce o solidní ojetiny jsme navíc připravili přehledy nejlepších spolehlivých tahounůsedmi nejlepších stylových ojetin do města, přičemž v obou kategoriích jsme si stanovili maximální cenu 250 tisíc Kč.

Foto: Lukáš Kukla

Modro-žlutá barevná kombinace ikonického BMW K1 v dnešních dnech vypadá docela šíleně, ale k době vzniku motorky dokonale patřila

V uplynulém týdnu jsme se navíc zaměřili i na nepříjemnou skutečnost, že většina českých řidičů doslova kašle na údržbu stěračů. A to zejména s nastávajícím podzimem a blížící se zimou může být až extrémně rizikové, protože stěrače jsou jedním z nejdůležitějších bezpečnostních prvků na vašem autě. Rozhodli jsme se to změnit a připravili jsme pro vás povídání jak stěrače fungují, a proč byste je měli pravidelně měnit.

A co dalšího nejdůležitějšího i nejzajímavějšího z uplynulého týdne vám nesmí uniknout? Ukázali jsme vám karbonový karavan Rift Utility Camper pro náročné, nechali jsme si ukázat, jak chytře a zodpovědně šetří ve Škodovce, představili jsme vám nový dakarský kamion Martina Macíka, zavzpomínali jsme na 100 let motocyklů DKW a přinesli vám zajímavý kvíz o historii Volkswagenu.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám