Hlavní obsah

Kam o víkendu? Bude Pražská noblesa, brněnská Velká cena Bohumila Staši i veteránské rally

Foto: Veteran a Vintage Club z.s.

Letošní rok opět plyne až neuvěřitelným tempem. Přichází říjen a s ním i jedny z posledních letošních auto-moto událostí, než majitelé uklidí své miláčky do garáží před dlouhou zimou. Už tradičně vám proto přinášíme naše tipy na nejzajímavější akce, kam se můžete jít podívat a nasát vůni spáleného benzinu.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

Velká cena Bohumila Staši

Brněnský závodní okruh na následující víkend ve dnech od 30. září do 2. října připravuje Velkou cenu Bohumila Staši, která vzdá hold slavnému československému závodníkovi na motorkách Bohumilu Stašovi. Hlavním lákadlem akce je nejen adrenalinové soutěžení, ale také skutečnost, že se na Masarykově okruhu ukáže dnešní tuzemská špička motocyklových závodníků na přírodních okruzích a utká se v tradičním podniku pod taktovkou české asociace CAMS.

Foto: Muzeum Czech Road Racing

Bohumil Staša (vpravo) byl jedním z nejúspěšnějších československých motocyklových jezdců

Pražská noblesa 2022

První říjnovou sobotu se v Praze uskuteční už 14. ročník tradiční veteránské Pražské noblesy. Během oficiálního zahájení letošního setkání v dopoledních hodinách účastníky čeká první soutěžní jízda Jeremenkovou ulicí, z níž následně vyrazí na spanilou jízdu Prahou 4. To se bude opakovat i v odpoledních hodinách, kdy soutěžící navíc zamíří až na střechu obchodního centra Westfield Chodov, kde je čeká jednoduchá soutěž a představení svých vozů divákům. Vyvrcholením události bude odpolední výstava veteránů na pražském Vyšehradě, kde mezi 14. a 18. hodinou bude k vidění přibližně 135 vozů.

Ondřejovská Osmička – Memoriál Jana Novotného

V Ondřejově ve Středočeském kraji Posázavský klub historických vozidel připravuje tradiční Ondřejovskou osmičku – Memoriál Jana Novotného. Setkání majitelů a nadšenců do veteránů proběhne v sobotu 1. října od ranních hodin a následně organizátoři připravují pohodovou orientační jízdu pro až 80 historických vozidel.

Foto: Veteran a Vintage Club z.s.

I letos Pražská noblesa přivítá exkluzivní veterány. Na minulých ročnících se ukázal třeba legendární Jaguar E-Type

Československá rallye 2022

V neděli 2. října se před blížícím se závěrem sezony setkají nadšenci do veteránů i ve Zlínském kraji. Už v v ranních hodinách se na parkovišti Hotelu Eroplán v Rožnově pod Radhoštěm sjedou účastníci veteránské Československé rallye 2022, jejímž letošním cílem je zrekonstruovaný zámek Lešná u Valašského Meziříčí. Hlavním okamžikem programu je výstava historických vozidel v zámecké zahradě, začínající v pravé poledne a trvající až do odpoledních hodin.

Než vypustíme vodu z chladiče

A na závěr letošní sezony veteránských srazů se připravují také v Královéhradeckém kraji. Ve Dvoře Králové nad Labem se v sobotu 1. října sjedou majitelé historických vozů na vzpomínkovou jízdu Jaroslava Šíra. Už od rána bude na náměstí T. G. Masaryka k vidění výstava veteránů, které v 10 hodin začnou startovat do orientační soutěže. Ukončení akce je naplánováno v odpoledních hodinách v cíli soutěže Safari Park Resortu na okraji města.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám