Hlavní obsah

Souboj o titul a nejkrásnější auto z Česka – Týden v Garáži

Foto: Red Bull Racing

Vánoční svátky tohoto roku se rychle blíží a my vám přinášíme poslední předvánoční shrnutí toho nejdůležitějšího, co se v uplynulém týdnu objevilo na Garáži. Tentokrát jsme se věnovali nekončící válce nejúspěšnějších stájí v F1, hledání nejkrásnějšího českého sériově vyráběného auta, stylovým obytňákům a nejlevnějším novým motorkám.

Článek

Letošní sezóna Formule 1 skončila až překvapivým vítězstvím Maxe Verstappena, jednoho z největších letošních favoritů, když po vypjaté sezóně předjel hlavního soupeře Lewise Hamiltona doslova v posledním kole sezóny. Stáj Red Bullu využila příležitosti a při safety caru na trati, kvůli odklízení havárie Nicholase Latifiho, přezula Verstappena na čerstvou sadu pneumatik, přičemž se po výjezdu z boxů ocitl hned za vedoucím Hamiltonem.

Sedminásobný mistr světa si po celou dobu závodu jel rychlejším a konzistentnějším tempem pro rekordní osmý titul, ale v závěru závodu neměl na starších pneumatikách oproti čerstvým gumám Verstappena šanci. Okamžitě po projetí cílem se pochopitelně rozjela politická válka, jestli vedení při zvláštním restartu závodu v posledním kole neporušilo pravidla. Konkurenčnímu Mercedesu totiž proklouzl titul mistra světa jezdců mezi prsty.

Celému závěru letošní velké ceny Formule 1 jsme se začátkem uplynulého týdne věnovali v samostatném článku, jehož součástí byla i anketa na téma, jestli si podle čtenářů Max Verstappen svůj první titul mistra světa opravdu zasloužil. Většina hlasujících si myslí, že Verstappen zvítězil zaslouženě, necelá třetina lidí ale stojí za názorem, že by vítězství mělo připadnout Hamiltonovi. Chcete se zapojit do hlasování? Můžete zde:

Co říkáte na diskutované vítězství Verstappena?
Vše dopadlo tak jak mělo, Verstappen zvítězil zaslouženě
68,5 %
Souhlasím s protesty Mercedesu, vítězství by mělo připadnout Hamiltonovi
31,5 %
Celkem hlasovalo 8472 čtenářů.

Hledáme nejkrásnější sériově vyráběné auto z Česka

Foto: Škoda Auto

Jaké auto si zaslouží vyhrát titul nejkrásnějšího sériového auta z Česka? Hlasujte v naší anketě

V uplynulém týdnu jsme také začali hledat nejkrásnější sériově vyráběné auto z Česka, přičemž o vítězi rozhodne Vaše hlasování. V anketě soutěží celkem sedmnáct českých aut, vyráběných od 30. let minulého století až do současnosti. Doba hlasování je omezená do 27. prosince 2021 do 12:00 hodin a následující den proběhne slavnostní vyhlášení vítězného vozu. Hlasovat můžete v anketě v tomto článku:

České obytné návěsy, návrat wankelu a nejlevnější motorky v Česku podle kubatur

Zajímají vás obytňáky, je vám sympatický americký styl, ale upřednostňujete tuzemskou výrobu? V Roudnici nad Labem v současnosti finišuje vývoj a zahajuje se sériová produkce elegantních obytných návěsů Oryx Fifthwheel, k jejichž tahání potřebujete výhradně pracovní pick-up. Přijali jsme pozvání, vyrazili jsme se tam podívat, a v uplynulém týdnu jsme vám přinesli to nejzajímavější, co byste o tomto projektu měli vědět.

I když je krátce po skončení motorkářské sezóny, skuteční milovníci jízdy v jedné stopě se již těší na tu následující a dost možná přemýšlí i o nákupu nové motorky. I z toho důvodu jsme pro vás připravili přehled nejlevnějších motorek na českém trhu podle kubatur. Jednoduše tak zjistíte i to, jakou nejnižší investici vyžaduje přestup na silnější motorku, pokud má být úplně nová.

Foto: Oryx Fifthwheel

Česká firma z Roudnice nad Labem zahajuje výrobu stylových obytných návěsů pro nejnáročnější zákazníky

V nejnovějších redakčních testech vám pak přinášíme třeba zkušenosti s novým elektrickým Volvem XC40 Recharge Twin, novou generací populárního crossoveru Nissan Qashqai 1,3 DIG-T nebo novou Škodou Octavia G-TEC na CNG.

Reklama

Související témata:
Načítám