Hlavní obsah

Škodovka má nový koncept i identitu a do Česka míří další indická Jawa – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zářijový víkend je tady a my vám přinášíme náš tradiční přehled nejdůležitějších novinek a zajímavostí na Garáži z uplynulého týdne. Mladoboleslavská Škodovka představila nový koncept přibližující budoucnost značky i nové logo, kterým podporuje novou identitu. Na českém trhu se pak už brzy objeví další indická Jawa pro omezený počet nadšenců.

Článek

Každá nově představená Škodovka na sebe strhává pozornost široké české veřejnosti, ale tentokrát byl humbuk ještě větší. Nejúspěšnější česká automobilka teprve před pár dny odhalila světu nejnovější koncept zosobňující vizi značky do budoucnosti, představující nové logo i prezentující novou ideologii budoucích modelů.

Nová Škoda Vision 7S jako jeden z nejvýraznějších futuristických konceptů Škodovky posledních let ukázala nejnovější designový jazyk automobilky i myšlenku budoucích interiérů zacílených na rodinu a komfort. To vše automobilka spojuje s rozvojem elektromobility a zcela novou identitou značky, podpořenou novým logem i oficiálními barvami.

Foto: Škoda Auto

Nejnovější logo Škodovky zachovává okřídlený šíp a symbolizuje začínající éru elektromobility

V minulých dnech nás to inspirovalo, abychom se zamysleli o pozitivech nově začínající éry, přičemž jsme se vás zeptali, jak se vám nová identita Škody líbí. Pokud jste se ještě nezapojili do našeho hlasování, můžete se připojit zde:

Co říkáte na novou designovou identitu značky Škoda?
Super, jsem nadšený
33,4 %
Nic moc, budu si muset zvykat
9,1 %
Dřív to bylo lepší
57,5 %
Celkem hlasovalo 2298 čtenářů.

A významnou novinkou uplynulého týdne je také nová indická Jawa na našem trhu. Do Česka oficiálně přijíždí už třetí indický model jménem Jawa Forty Two, který se u nás bude prodávat výhradně jako limitovaná edice a bude k dispozici v omezeném počtu 210 kusů.

V tomto týdnu jsme vás navíc informovali o aktuální situaci na českém automobilovém trhu a zjistili, jak dlouho se čeká na nejoblíbenější nová auta. Současně jsme pro vás připravili detailní přehled nejlevnějších aut na českém trhu, jejichž ceny sice rostou, ale zároveň nabízí i bohatší základní výbavy.

Foto: Lukáš Volšický

Jak zblízka vypadá a jak se jezdí s rychlým luxusním Lamborghini Urus? Poznejte to s námi v našem testu

Už tradičně jsme pro vás připravili nové redakční testy. Umožnili jsme vám nahlédnout a poznat exkluzivní Lamborghini Urus pro milionáře se zájmem o luxusní SuperSUV. Z lidovějších aut jsme vám přiblížili nové Mazdy 2 a 2 Hybrid ve srovnávacím testu, nový Opel Astra, populární ojetý Renault Captur a zavzpomínali jsme na historii československého motorismu se šarmantní Pragou Lady.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Související témata:
Načítám