Hlavní obsah

Kam o víkendu? V Česku se ukáže Top Gear, sjedou se Jawy i Harleye a pojede se Zbraslav–Jíloviště

Foto: Prague Harley Days

Letošní letní prázdniny jsou definitivně za námi a blíží se první zářijový víkend. Už tradičně vám přinášíme přehled nejzajímavějších akcí s vůní benzinu, jaké byste si neměli nechat ujít. O víkendu se v Česku ukáží Jawy i Harleye, nadšenci do veteránů si připomenou závod Zbraslav–Jíloviště a soutěžit se bude i v Mostě, kam na závody přijede i Top Gear.

Článek

Kam o víkendu? Už tradičně vám připomínáme ty nejzajímavější auto-moto akce v následujícím volnu.

10. ročník Prague Harley Days

Už o nastávajícím víkendu ve dnech 2. až 4. září se v Praze uskuteční svátek všech nadšenců do legendárních amerických motorek Harley-Davidson. Letošní setkání Prague Harley Days oslaví 10. výročí, přičemž pořadatelé slibují, že si na oslavu jubilea připravili to nejzajímavější, nejšťavnatější a nejnašlapanější ze všech 10 let pražských Harley Days.

Důležitým okamžikem letošního setkání bude i velká spanilá jízda, při níž během sobotního odpoledne projede pražskými ulicemi na 800 motocyklů Harley-Davidson. Spanilé jízdy se navíc zúčastní i jezdci jiných značek a na samotné trase by mělo dojít i na překvapení. Trasa spanilé jízdy začíná i končí na výstavišti v Holešovicích a povede přes Hlávkův most, Magistrálu, Václavské náměstí, Karlovo náměstí, Masarykovo nábřeží a Čechův most.

Foto: Prague Harley Days

Legendární Harleye na spanilé jízdě Prahou si nesmí nechat ujet všichni milovníci motorek

Textar Czech Truck Prix & NASCAR 2022

Mostecký autodrom se s blížícím se prvním zářijovým víkendem připravuje na jeden z vrcholů letošní sezony. Ve dnech 2. až 4. září se na tamním asfaltu pojedou závody hned tří evropských šampionátů. Nadšenci do motorsportu se těší na agresivní souboje v Mistrovství Evropy závodních tahačů, evropskou variantu slavných amerických závodů NASCAR i regionální šampionát cestovních vozů TCR.

Letos se uskuteční jubilejní 30. ročník a mostecký autodrom si na celý závodní víkend připravil speciální program. Letošních oslav se zúčastní originální britský Top Gear od BBC a během sobotního dne se představí legendární Stig a další známí testovací jezdci. Už ve čtvrtek 1. září se pak od 17:30 bude konat spanilá jízda do centra Mostu, na kterou v sobotu naváže spanilá jízda po okruhu více než desítky nejlepších sportovních aut letošního roku podle časopisu Top Gear.

Foto: Autodrom Most

Na okruhu v Mostě se o víkendu pojedou závody hned tří šampionátů, včetně evropské varianty amerických závodů NASCAR

Vzpomínková jízda do vrchu Zbraslav-Jíloviště 2022

A „závodit“ se bude i nedaleko Prahy. V sobotu a neděli se bude konat 55. ročník tradiční jízdy do vrchu Zbraslav-Jíloviště. Jeden z nejslavnějších českých závodů se poprvé jel už 25. března 1908 a v dnešních dnech je součástí seriálu Grand Prix historických automobilů 2022. Vzpomínkové jízdy se podle oficiálních propozicí budou účastnit veterány do roku výroby 1939 i jejich věrné repliky.

40. Jawáč 2022

Na své si o nastávajícím víkendu přijdou i milovníci ikonických československých motocyklů Jawa. O víkendu ve dnech 2. až 4. září se v rekreačním středisku Jizbice pod Blaníkem u Čechtic bude konat jubilejní 40. mezinárodní motosraz Jawa Klubu Praha. Jawáč je přitom pro každého, díky čemuž pořadatelé na sraz pouští i nadšence a majitele motocyklů jiných značek.

Všechny potřebné informace pro návštěvníky naleznete na oficiálních stránkách uvedených událostí. Víte o dalších zajímavých auto-moto akcích o nadcházejícím víkendu? Napište o nich ostatním do komentářů. Děkujeme!

Reklama

Související témata:
Načítám