Hlavní obsah

Nedostižné Audi SQ8 smysl nedává, ale lidé ho milují. Honza Koubek nám pomůže tohle SUV pochopit

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mívalo obří čtyřlitrový naftový osmiválec se dvěma turby a elektrickým kompresorem. Ale doba se mění, takže teď má… obří čtyřlitrový benzinový turbo osmiválec! Přes pět set koní, točivý moment, který by dokázal pohnout horou, a přitom je to pořád skoro 2,5 tunové SUVčko. Je to nesmysl, nebo ne?

Článek

Samozřejmě že je to nesmysl, nikdo reálně takové auto nepotřebuje. Jenže tahle auta nevznikají proto, že by je někdo potřeboval. Vznikají proto, že je lidi chtějí, a automobilce se to tudíž vyplatí.

Bylo by snadné se Audi SQ8 posmívat, že je příliš vysoké, příliš mohutné a ten výkon je mu zčásti k ničemu, jenže když odhodíte předsudky a projedete se, zjistíte, že tohle auto si rozhodně žádný výsměch nezaslouží. Je napěchované technikou, díky které ohýbá fyzikální zákony. I na mokru dokáže v zatáčkách neuvěřitelné věci, a když vás přejde chuť na dynamické hrátky, ochotně se promění v pohodlnou limuzínu, ve které v zenovém klidu překonáte stovky kilometrů dlouhé cesty.

Má nějaké nedostatky? Samozřejmě že má, ačkoliv jsou to spíš maličkosti. Samozřejmě až na fakt, že auto za téměř pět milionů si většina z nás prostě dovolit nemůže. Na celkové hodnocení se podívejte do videa.

Reklama

Načítám