Hlavní obsah

Velmi praktická novinka od Renaultu s velkým kufrem bude mít premiéru již za pár týdnů, v prodeji letos v létě

Foto: Renault

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V segmentu C je francouzská značka mimořádně aktivní. Přesto pro danou kategorii připravuje další novinku jménem Symbioz.

Článek

Článek si můžete poslechnout v audioverzi.

Segment malých a kompaktních SUV je pro Renault zaslíbený – nabízí tu elektrický Scénic, ale třeba i tradiční Captur, nový Austral nebo stylovou Arkanu. Zákazníci rozhodně mají z čeho vybírat. Přesto francouzská značka našla skulinku, kam vmáčkne ještě jeden zcela nový model jménem Symbioz.

Ten zatím automobilka jen poodhaluje, slavnostní premiéra se uskuteční na jaře letošního roku. Symbioz je prý odkazem na francouzské slovíčko symbiose a značí soužití. Renault jej zvolil mimo jiné kvůli tomu, že je takové označení úzce příbuzné v mnoha jazycích – symbiosis, simbiose, simbiosi… zkrátka mu porozumí ve všech koutech Evropy.

Foto: Renault

Vzdušnosti kabiny pomáhá prosklená střecha.

Mnoho toho Francouzi zatím neprozradili. Víme, že Symbioz by měl být jakýmsi Capturem XL. Bude dlouhý 4,41 metru (čili zhruba o necelých 20 centimetrů delší než Captur) a slibuje velkorysý vnitřní prostor a velký zavazadelník (Captur přitom nabízí slušných 422 litrů) stejně jako plejádu chytrých a užitečných technologií.

Novinka se chlubí třeba panoramatickou skleněnou střechou nové generace, která díky technologii PDLC nepotřebuje roletku, ale zvládá se ztmavit automaticky. Tajemstvím už není ani (minimálně jeden) dostupný motor. Pod kapotou kompaktního SUV bude pracovat full-hybridní technologie E-Tech s výkonem 145 koní. Úspornosti provozu by měla pomáhat i pohotovostní hmotnost vozu nižší než 1,5 tuny.

Foto: Renault

Renault nám novinku poodhaluje po kouskách.

Otázkou zůstává, zda Renault představí nový model na ženevském autosalonu (startuje 26. února a francouzská značka je jedním z mála vystavovatelů), nebo někdy později v průběhu první poloviny roku. Tipujeme spíš první možnost, protože prodeje se oficiálně spustí v červnu a první zákazníci se svých aut dočkají už v září.

Reklama

Načítám