Hlavní obsah

Prodejní hit z Nošovic prošel omlazením a prozrazuje české ceny. Základ je dostupný, diesel nesmí chybět

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokdo dnes nabízí tak rozkročenou nabídku motorizací jako čerstvě omlazený Hyundai Tucson. Všechno jsou to šestnáctistovky, ale na mnoho způsobů. A v základu navíc za slušný peníz.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Vnější modernizaci nošovického Tucsonu poznáte hlavně na přídi s upravenou maskou s jednodušším, ale pořád charakteristickým svícením diodových světel (mají připomínat andělská křídla). Zásadní úpravou prošel rovněž interiér, pracoviště řidiče dostává modernější technologie a slibuje celou řadu inovativních funkcí. Ale my se dnes zaměříme na jeho české ceny, které jsou velmi vstřícné.

Nový Tucson startuje na částce od 649 990 Kč, vztahuje se na něj totiž aktuální sedmdesátitisícová prémie. Za tuto cenu dostanete benzinovou šestnáctistovku, která posílila na 160 koní, šestistupňovou manuální převodovku a pohon předních kol. Už standardní výbava Comfort je přitom slušně vybavená, disponuje 17" koly z lehkých slitin, předními a zadními parkovacími senzory, zadní parkovací kamerou, inteligentním klíčem nebo 12" obrazovkou s navigací.

Foto: Hyundai

Kompletní ceník konvenčních motorizací. Nejen základ je za prima peníze.

Vyšší výbava Smart má navíc dvouzónovou klimatizaci, bezdrátové nabíjení telefonu nebo střešní ližiny. Verze Style dodá dále vyhřívaná přední sedadla a volant nebo zadní LED kombinované svítilny. Provedení Premium pak navíc nabízí Matrix LED světlomety, ambientní osvětlení interiéru, prémiové audio Krell či digitální klíč s odemykáním a startováním prostřednictvím chytrého telefonu. A nechybějí ani verze N Line a N Line Style, které kromě sportovního šmrncu zaujmou třeba 19" koly z lehkých slitin se specifickým designem.

Motorová nabídka je pestrá podobně jako výbavy. Kromě standardního benziňáku můžete mít stejný motor coby mild-hybrid s automatickou převodovkou. V nabídce zůstává i diesel (od 769 900 Kč) s manuálem (115 koní) i automatem (136 koní, mild-hybrid). Verze se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou lze navíc pořídit také s pohonem všech kol.

Foto: Hyundai

Díky plošné prémii jsou ceny standardních i elektrifikovaných motorizací nižší.

Samostatnou kapitolou jsou hybridní a plug-in hybridní motorizace. Full-hybrid má rovněž benzinovou šestnáctistovku, ale v kombinaci s elektromotorem dodává až 215 koní. Ještě lépe je na tom plug-in hybrid se systémovým výkonem 252 koňských sil. Oba přitom můžete také pořídit se čtyřkolkou. Všechny elektrifikované varianty dostávají šestistupňovou automatickou převodovku. Nejdostupnější hybrid stojí po slevě 869 990 Kč, plug-in hybrid do zásuvky pak 999 990 Kč.

Už současný Tucson se těšil mimořádné oblibě – s 6 495 registracemi u nás jde za loňský rok o hojně poptávané SUV a druhý nejžádanější model značky (v závěsu za i30). A modernizovaná verze, která se v Nošovicích už vyrábí, chce na tyto úspěchy navázat. Zákazníci si ji mohou objednávat od včerejška.

Jak se vám líbí ceník modernizovaného Hyundai Tucson?
Super, hned si pro něj běžím!
5,5 %
Vypadá to zajímavě, uvažuji o něm.
23,3 %
Nic pro mě.
71,2 %
Celkem hlasovalo 2653 čtenářů.
Načítám