Hlavní obsah

Jedno z nejprodávanějších aut v Česku prošlo modernizací. Hyundai Tucson se na první pohled moc nezměnil, uvnitř však nezůstal kámen na kameni

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální generace Hyundaie Tucson s námi sice není vyloženě dlouho, přesto se už představuje v modernizovaném provedení. Do prodeje omlazené kompaktní SUV zamíří na přelomu prvního a druhého kvartálu příštího roku.

Článek

K odhalení současného Tucsonu došlo v září 2020, příjezd faceliftu je tedy poměrně brzký. K modernizacím zpravidla automobilky přistupují obvykle až po čtyřech letech od představení vozu. Jenže životní cyklus produktu je u výrobce Hyundai typicky kratší, a proto nyní osvěžuje novinku, která ještě ani nestačila zestárnout.

Musíme ale také zdůraznit, že automobilka zatím ukázala jen několik fotografií jihokorejského provedení, evropský debut inovovaného modelu Tucson, který se vyrábí v českých Nošovicích, se uskuteční na začátku roku 2024. V tu dobu se také dozvíme evropské specifikace.

Foto: Hyundai

Vnější design modernizovaného Tucsonu se moc nezměnil.

V oblastech designu a řešení interiéru však výrazné změny pro evropskou specifikaci neočekáváme, jistě si o nich díky prvním snímkům můžeme udělat jasnou představu. Omlazený Tucson samozřejmě od současného provedení přebírá základ designového stylu „parametrické dynamiky“, jen ho dále rozvíjí.

Nejvýraznějším prvkem je maska chladiče se „skrytými“ světlomety. Hyundai v této souvislosti hovoří o souhře tenkých linií a hranatých tvarů a o „parametrických drahokamech“.

Nárazník a spodní ochranné kryty přecházejí plynule od jednoho okraje k druhému, dostalo se také na nový design kol z lehké slitiny, vzadu pak najdeme ochranné panely integrované do nárazníku. Tyto panely byly navíc zvětšeny.

Foto: Hyundai

„Skryté“ světlomety samozřejmě zůstaly…

Poměrně velkou proměnou prošel interiér. Vidíme nový tříramenný volant, přepracovanou středovou konzolu a především nově tvarovanou palubní desku. Ze současného provedení zůstal snad jen digitální přístrojový panel, nově na něj ale přímo navazuje obrazovka infotainmentu.

Přes celou šířku se pak táhne prvek s otvory ventilace, pod ním se uprostřed palubní desky nachází panel s tlačítky, ovladači a nastavením klimatizace. Podobu interiéru si můžete porovnat na níže přiložených fotkách. Nahoře se nachází modernizovaná verze, pod ní ta současná.

Foto: Hyundai

Interiér omlazeného Hyundaie Tucson.

Foto: Jiří Čermák

Hyundai Tucson v provedení před faceliftem.

Další informace zatím k dispozici nemáme, detaily o technice a nabídce motorizací se jistě dozvíme při představení evropské specifikace na začátku příštího roku.

Zajímavé také je, že Hyundai píše o „první částečné modernizaci současné generace“, je tedy možné, že Tucson v dalších letech čeká ještě důkladnější facelift.

Reklama

Načítám