Hlavní obsah

Pravidla soužití s cyklisty na silnicích a rozhovor s Jardou Jágrem – Týden na Garáži

Foto: Michal Jirák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umíte žít s cyklisty na našich silnicích? Jízdní kola jsou u nás stále populárnější pro volnočasové aktivity i dojíždění do práce, kvůli čemuž mohou v každodenním silničním provozu vzniknout až nepříjemné situace. O těchto nástrahách a mnoho dalším jsme psali v uplynulém týmu. Nechybí ani rozhovor s legendárním hokejistou.

Článek

Cyklistů na českých silnicích každoročně přibývá, ať se to nám řidičům líbí nebo ne. Nejdůležitějším základem bezpečnosti v každodenním provozu je přitom symbióza a vzájemný respekt, přičemž obě strany musí bezchybně ovládat i chápat všechna zákonem stanovená pravidla silničního provozu. To nás v uplynulém týdnu inspirovalo, abychom pro vás připravili kvíz o dopravních předpisech s tématikou cyklistiky.

Víte, jak se jako řidič motorového vozidla musíte zachovat vůči cyklistovi během jeho přejíždění z vyhrazeného jízdního pruhu do průběžného (normálního jízdního) pruhu nebo jak správně umístit registrační značku vozidla, když převážíte jízdní kola na dovolenou? Projděte si náš speciální kvíz o deseti otázkách z autoškoly a uspějte bez chybičky. Věříme, že to zvládnete.

Foto: Lukáš Volšický

V Česku se konečně prodává čínsko-britské SUV MG ZS, které jsme si vyzkoušeli v nejvyšší výbavě Exclusive

V uplynulém týdnu jsme vám navíc přinesli exkluzivní rozhovor s českou hokejovou legendou Jaromírem Jágrem. Společně jsme zavzpomínali na slavná auta minulá i současná auta živoucí legendy a popovídali jsme si o dřívějších i nejmodernějších trendech v automobilovém průmyslu. Pokud patříte ke sportovním fanouškům nebo se zajímáte o auta slavných, tohle bude čtení pro vás.

Už tradičně jsme přinesli také nejnovější redakční testy nových, ojetých i zajímavých aut a motorek. Na silnicích okolo německého Frankfurtu jsme se poprvé svezli novou Kiou Niro, nabízející různé míry elektrifikace, a doma v Česku jsme otestovali kompaktní rodinná SUV MG ZS ExclusiveVolkswagen Taigo 1.5 TSI R-Line.

Foto: Dalibor Žák

Jak se žije s ojetým BMW 535d xDrive Touring? Zapůjčili jsme si ojetinu a zjistili to za vás

Z autobazaru jsme si následně vypůjčili populární ojetinu BMW 535d xDrive Touring a poté jsme se svezli klasickou plavnou amerikou Ford Fairlane z roku 1968, kterou navíc o tomto víkendu můžete vyhrát v soutěži na americkém srazu Hollywood US Cars. Pro nadšence do motorek jsme připravili nevšední srovnání historického BMW R 100 GS s nejnovějším BMW R 1250 GS.

Nudíte se a stále nemáte program na tento víkend? Podívejte se na naše tipy na auto-moto akce o následujícím volnu.

Reklama

Související témata:
Načítám