Hlavní obsah

Postavte si jezdící hamburger a vyrazte na trať! LEGO virtuální závody jsou zpět v plné parádě

Foto: 2K/Lego

Titul má šanci stát se nejen dobrou videohrou, ale doslova peckou.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co kdybyste se mohli vrátit do dětských let, postavit si jakkoli šílené auto a pak s ním vyrazit na trať? Dříve jen sen, dnes možná počítačová realita! Videohra LEGO 2K Drive vychází už 19. května a přinese otevřený závodní svět, který potěší děti i dospělé.

Článek

Hurá zpátky k ovladačům a klávesnicím! Dne 19. května 2023 totiž vychází ultimátní závodní arkáda LEGO 2K Drive, která vás vrátí do dětských let. V této otevřené hře si budete moci postavit jakékoli auto, tedy klidně jezdící hamburger, a vyrazit s ním objevovat pestrý svět LEGO jménem Bricklandia i všechny jeho biomy známé z populárních stavebnic.

Foto: 2K/Lego

My si s tím hamburgerem nedělali srandu.

Vývojáři hry slibují perfektní grafické zpracování, extrémně precizní efekty, mocnou destrukci a hodiny zábavy. Navíc se na hře exkluzivně podílí také automobilka McLaren, proto budete moci usednout za volant modelů McLaren Solus GT nebo McLaren F1 LM.

A nepůjde jen o obyčejné závodění, jelikož hlavní náplní videohry bude příběh, který vás vezme na dobrodružnou cestu celým LEGO světem, kde potkáte charismatické rivaly, ikonické budovy, sběratelské bonusy, známá LEGO vozidla i minihry. Váš primární cíl však bude jediný, zvítězit v šampionátu Sky Cup Trophy.

Foto: 2K/Lego

Čeká na vás otevřený svět plný lega.

Pořádný oktanový nádech dá závodům rozsáhlá možnost transformace během jízdy. Pakliže trať náhle povede terénem, hra změní váš sporťák na sofistikovaný off-road. A co když padáte do vody? Žádný problém, blesková záměna promění kolové vozidlo na plavidlo.

Pro stavby jedinečných strojů budete mít k dispozici více než tisíc jedinečných dílků LEGO, takže limitem bude jenom vaše fantazie. K tomu si přidejte obrovskou paletu barev, samolepek, vlajek a dalších dekorů. Více přiblíží oficiální video:

Hra bude hratelná v režimu pro jednoho hráče, ale také se dočkáme kooperativního multiplayeru. Stejně jako v dávných letech nebude chybět ani rozdělená obrazovka – to proto, abyste s kamarádem/kamarádkou mohli pařit oba na jednom zařízení.

Titul je určen pro platformy PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a PC skrze Steam nebo Epic Games Store. Základní cena činí 59,99 dolaru, tedy lehce přes 1300 Kč. Awesome edice vyjde na 99,99 dolaru (cca 2200 Kč), zatímco Awesome Rivals na 119,99 dolaru (2650 Kč).

Foto: 2K/Lego

Hra je sice poměrně drahá, ale slibuje skutečně obří porci zábavy.

Ceny se pochopitelně mohou lišit podle země, platformy i prodejce. Například předobjednávka hry na Steam (PC) kopíruje dolarové ceny s tím rozdílem, že platíte v eurech, proto čeští uživatelé kupující na Steamu zaplatí 1422 Kč, 2370 Kč či 2845 Kč.

Pochopitelně nejde o jedinou LEGO závodní hru, jelikož tento boom odstartoval už v roce 1999 titul LEGO Racers, který se dočkal i druhého pokračování. Kostičková auta se objevila též jako přídavek pro Forzu 4 nebo jako samostatná hra Drome Racers od společnosti Electronic Arts.

LEGO je značka sama o sobě výborná, nicméně nyní se spojila s věhlasným vývojářem 2K (Mafia DE, BioShock, Borderlands, NBA, Duke Nukem Forever aj.), což dává naději, že nadcházející závodní dílo LEGO 2K Drive nebude jen dobrá hra, ale doslova pecka.

Reklama

Související témata:
Načítám