Hlavní obsah

Pro dobrodruhy objevující tajemství obýváku: Klasický Defender z kostiček LEGO

Foto: Lego

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete LEGO i legendární off-roady? Udělejte si volný prostor na poličce, protože už brzy si tam budete moci vystavit nejnovější stavebnici ze série LEGO Icons ztvárňující kultovní klasický Land Rover Defender 90. Stylový doplněk k modernějšímu Defenderu z řady pokročilejších stavebnic LEGO Technic bude mít hezkou výbavu do nepohody i funkční odpružení.

Článek

Vzpomínáte si, když LEGO uvedlo v roce 2019 skvělou stavebnici představující nejnovější Land Rover Defender? Pokud jste si u pokročilejší stavebnice ze série LEGO Technic říkali, jaká je škoda, že nabízí pouze nový Defender, právě teď přichází vaše chvíle. Populární výrobce kostiček pro děti i dospěláky už brzy rozšíří svou nabídku o novou stavebnici, na jakou jste tak dlouho čekali.

Je to kultovní Land Rover Defender ze staré školy, který si už brzy budete moci zaparkovat na vaší poličce. Ano, bude to ten ikonický off-road, co se celosvětově proslavil úspěšným zdoláváním náročných dobrodružných expedic. Stejně jako miniatura novějšího nástupce bude vyveden v kratší karosářské variantě s modelovým označením „90“ a bude v typické brčálově zelené barvě.

Foto: Lego

Stavebnice klasického Defenderu sice nepatří do populární série pokročilejších stavebnic LEGO Technic, ale i tak nabídne detaily jako funkční odpružení.

Dánský výrobce stavebnic žhavou novinku představuje v řadě stavebnic Icons a uvádí, že k sestavení musíte správně složit 2336 kostiček. Pokud už doma nebo v kanceláři máte starší model novějšího Defenderu, možná vás bude mrzet, že novinka nepatří do stejné řady Technic. Věříme však, že i přesto jim to spolu bude slušet, a dokonce oba budou mít funkční odpružení. Na prvních fotkách je pak vidět, že bude hezky propracovaný i prakticky vybavený.

Spolu s klasickým Defenderem je v kompletní stavebnici i bedna s nářadím, lopata, krumpáč, hever, dvojice kanystrů, sekera, náhradní kolo na kapotě, hasicí přístroj a další vybavení. Nového Defenderu ze série populárních stavebnic Lego se dočkáme i my v Česku. Zahájení projede je naplánováno na 4. dubna a doporučená maloobchodní cena je 6 099 Kč.

Reklama

Související témata:
Načítám