Hlavní obsah

Parádní kompromis pro vyvolené. Lamborghini Huracán Tecnica je k mání v Česku, cena se rychle mění

Foto: Lukáš Volšický

Italská automobilka Lamborghini v Česku zahajuje prodej dalšího z nejnovějších modelů. Lamborghini Huracán Tecnica spojuje to nejlepší z více světů a představuje ideální kompromis mezi reprezentativním vozem do společnosti, sporťákem na víkendové výlety i rychlým supersportem na ostrou okruhovou jízdu.

Článek

V Česku je k mání další z nejmodernějších exkluzivních supersportů z Itálie. Lamborghini u nás zahajuje prodej nejnovějšího derivátu populárního desetiválcového Huracánu. Spojením charakteristického designu modelu s technikou nejextrémnější varianty a technologickou čistotou a DNA okruhového závoďáku Super Trofeo EVO2 vznikl Huracán Tecnica, ideální kompromis pro všechny.

Nejnovější Lamborghini Huracán Tecnica je oficiálně na světě už pár měsíců, ale do Česka slavnostně přijíždí až teď. Základ má v dnešním Huracánu EVO RWD s pohonem výhradně zadních kol a technici automobilky jej vybavili srdcem extrémního Huracánu STO (Super Trofeo Omologato). Přivážejí tak supersport, který je dost prestižní na slavnostní galavečery, zábavný na víkendové projížďky i rychlý na pořádnou akci na závodních okruzích.

Foto: Lukáš Volšický

Lamborghini Huracán Tecnica se v Česku v překvapivě diskrétní barevné kombinaci

Huracán Tecnica má pro nynější základní „býčí“ supersport typický atmosférický vidlicový desetiválec s nejsilnějším naladěním, vyvinutý pro vrcholné STO. Temperamentní 5,2litrová jednotka vyvine nejvyšší výkon 640 koní (470 kW) a vrcholný točivý moment 565 Nm. Technici Lamborghini tak představili desetiválec se špičkovými výkony i kultivovaností pro klidnější jízdu.

Lamborghini k mání i v Česku

Lamborghini Huracán Tecnica se v Česku představilo u autorizovaného prodejce Lamborghini Praha. Konkrétní exemplář navíc zaujal pro značku netradičně diskrétní barevnou specifikací, kombinující tmavě modrou barvu Blu Astraeus s černo-bílým alcantarovým interiérem.

Foto: Lukáš Volšický

Srdcem Lamborghini Huracán Tecnica je atmosférický desetiválec o 640 koních z extrémního silničního Huracánu STO. Promyšlená aerodynamika pak vychází z okruhového speciálu Super Trofeo EVO2

Stejně jako námi nedávno testované SuperSUV Urus, dokonce i Huracán ohromuje své okolí relativně novým designovým trendem značky s výraznými šestiúhelníkovými křivkami. Většina karosářských dílů je přitom vyrobena z karbonu, který automobilka ze spodní části kapot nezakrývá ani bezbarvým lakem.

Italská automobilka si je vědoma, že zájem o vozy Lamborghini v Česku až překvapivě roste. I díky tomu jsou všechny nejnovější modely vybaveny kompletně českým infotainmentem. Česká cena vozu však neexistuje, protože Lamborghini prodává vozy za ceny výhradně v eurech, přičemž aktuální cena na našem trhu se přepočítává podle aktuálního kurzu České národní banky v době doručení prodejci.

Lamborghini Huracán Tecnica se v Česku prodává se základní cenou od 193 033 eur (přibližně 4,7 milionu Kč), přičemž díky továrnímu individualizačnímu programu Ad Personam může vaše auto být mnohem dražší. Jen pro srovnání, dnešní základní Huracán EVO se prodává za cenu od 188 175 eur (přibližně 4,6 milionu Kč).

Reklama

Související témata:
Načítám