Hlavní obsah

Nový VW Golf GTI se poprvé ukázal v Praze! Na velkolepé akci ho doplnil i nejstarší sourozenec

Foto: Volkswagen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazený Golf, ale také nové generace Passatu a Tiguanu či prodloužený elektrický busík ID. Buzz Long. Na akci Volkswagenu v pražském Foru Karlín bylo na co koukat!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Volkswagen si pro velkolepou událost nevybral toto místo náhodou. Právě tady před deseti lety – jen krátce po otevření Fora Karlín – prezentoval svůj nový Passat. Jeho nástupce se tu objevil i tentokrát, a to rovnou ve společnosti technicky spřízněného Tiguanu, omlazeného Golfu GTI a prodlouženého elektrického busíku.

Příjezd modernizovaného Golfu nešlo načasovat lépe, právě letos totiž kultovní model slaví 50 let na automobilové scéně. Za tu dobu se jej prodalo těžko uvěřitelných 37 milionů exemplářů a české zastoupení značky očekává, že v úspěšném tažení bude pokračovat i novinka.

Foto: Volkswagen

Tak velkolepé uvedení automobilových novinek český trh dlouho nepamatuje.

Ten se vyznačuje drobnými kosmetickými retušemi, přeskládanou paletou pohonných jednotek (zmizel třeba základní tříválec, který nahradila slabší verze patnáctistovky), ale hlavně se prý zamakalo na největší slabině v podobě neodladěného softwaru. Ten je nyní zbrusu nový a doprovázený velkou 12,9" obrazovkou multimediálního systému.

Foto: Volkswagen

Kromě novinek byl v Praze k vidění také původní Golf GTI a historický busík.

Vrchol nabídky dnes (minimálně do příjezdu „erka“) představuje Golf GTI, který byl na pražské akci rovněž k vidění. Také on se v rámci omlazení dočkal vítaných úprav – maximální výkon dvoulitru TSI poskočil z původních 180 na 195 kW (z 245 na 265 koní), zrychlení z klidu na stovku se zkrátilo na 5,9 sekundy, a když na to přijde, sviští maximální rychlostí 250 km/h.

Foto: Volkswagen

Na pódiu se sešly všechny významné tváře značky.

VW během akce vyzdvihl současné zvýhodněné nabídky na vozy i servisní balíčky, stejně tak značka nabízí pomoc s vyřízením dotace na elektromobil. Nebylo to však jen o autech, ukázaly se i významné osobnosti, které jsou se značkou úzce spjaty: manželé Klusovi, bývalý reprezentační brankář Petr Čech nebo český herec a gastrospecialista Lukáš Hejlík. Pomyslnou třešničkou večera byl koncert kapely MIG 21.

Reklama

Načítám