Hlavní obsah

Nový VW Passat a Tiguan poprvé na videu: Nabídka motorů je na dnešní dobu skvělá, ale pokec s hlasovou asistentkou pořád trochu bizár

Video: Garáž.cz

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela nové generace modelů Passat a Tiguan přijíždějí souběžně na český trh. Ještě před tuzemskou premiérou jsme si je vyzkoušeli při mezinárodních jízdách. A přinášíme video se všemi zajímavostmi.

Článek

Nebývá zvykem, abychom se během jedné akce seznamovali rovnou se dvěma automobilovými novinkami. Obzvlášť, když jsou pro značku tak důležité. Nevšední organizace Volkswagenu však měla i svou výhodu. Nový PassatTiguan jsme si mohli postavit hned vedle sebe a prozkoumat veškeré důležité novinky na jednom místě!

A že jich není málo. Passat už dorazí jen v jedné karosářské variantě, oba modely se pak mohou pochlubit přepracovanou nabídkou motorů, ale hlavně zcela novými interiéry s minimem tlačítek.

Součástí rozsáhlé digitalizace je pochopitelně i sázka na hlasové ovládání. Nově si třeba můžete nastavit, jakým povelem systém aktivujete, takže jej můžete oslovovat třeba svým jménem (a ano, případně i nějakou sprosťárnou). Jenže samotná komunikace má do plynulého rozhovoru pořád velmi daleko, jak se můžete přesvědčit ve videu výše. Případně přikládáme ještě jednu malou ochutnávku.

Nové generace Passatu a Tiguanu se na českých cestách začnou objevovat v průběhu jara letošního roku. Ceník Tiguanu startuje na částce 899 900 Kč za základní benzinovou patnáctistovku. Passat začíná o rovných sto tisíc korun výše.

Reklama

Načítám