Hlavní obsah

Nejkratší cesta k teplému moři a naše nová škola řízení – Týden v Garáži

Foto: Jan Majurník

Konečně! Letní prázdniny jsou tady a Češi míří na vysněnou dovolenou. S naplno začínajícím létem jsme se rozhodli využít příležitosti a za vás jsme prozkoumali nejkratší cestu k teplému moři. Víme, jak je dlouhá, kolik čistého času jízdy vyžaduje i kam vlastně dojedete. Pojďte se s námi ponořit do našeho tradičního týdenního shrnutí se zacílením na letní dovolené.

Článek

Letošní letní prázdniny začaly naplno a Češi konečně vyrážejí na vytouženou a zaslouženou dovolenou. Už tradičně pojedou do nejoblíbenějších dovolenkových destinací v tuzemsku i zahraničí, a pokud pojedete i vy a plánujete vyrazit autem ke Středozemnímu a Jaderskému moři, možná vás bude zajímat nejkratší potenciální cesta. A my jsme se rozhodli ji vyzkoušet za vás.

Honza Majurník se za vás vypravil na nejkratší cestu k teplému moři s cílem v italském Terstu, aby zjistil, kolik peněz a času vyžaduje. S osmiválcovým Mustangem se tedy z Prahy vydal na 802 kilometrů dlouhou trasu, zabírající zhruba 7 hodin a 44 minut čistého jízdního času. A co při cestě zjistil? O zajímavostech i nástrahách trasy si můžete přečíst v jeho reportáži.

Foto: Lukáš Kukla

Volkswagen California Beach je praktický obytňák pro lidi, co hledají dodávku s výbavou pro občasné přespání

V Česku je navíc stále populárnější trávení dovolené s obytnými auty, a proto jsme pro vás se začínajícími prázdninami otestovali obytný Volkswagen California Beach. Ten většinu měsíců v roce můžete využívat jako docela obyčejnou dodávku, a když o volném čase vyjedete do přírody, rozbalíte integrovanou obytnou zástavbu a přenocujete, aniž byste na poslední chvíli museli hledat hotel.

Spoustě řidičů, pro něž není jízda autem na dlouhých cestách pravidelnou aktivitou, se současně bude hodit i náš nový seriál „Škola řízení“ zaměřující se na vylepšení vašich řidičských návyků. Víte, jak si v autě správně sednout a jak si správně nastavit zpětná zrcátka? Zkuste odbourat zlozvyky, vyzkoušet nejvhodnější nastavení a zjistěte, že je i jízda z Česka do Chorvatska najednou méně unavující.

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Kdyby Tatra v současnosti vyráběla luxusní limuzíny, vypadaly by jako naše studie Tatra T800?

Říkáte, že máte dovolenou až koncem léta? Tak si zatím pojďte přečíst o tom nejzajímavějším na Garáži z uplynulého týdne. Ve spolupráci s naším dvorním talentovaným návrhářem Rostislavem Prokopem jsme totiž vzkřísili klenoty českých silnic, luxusní limuzíny značky Tatra. Už jste viděli naší novou luxusní osmiválcovou Tatru T800? Poznejte vizi naší originální studie.

Reklama

Související témata:
Načítám