Hlavní obsah

Luxusní obytný přívěs ze všeho nejvíc připomíná malou garsonku. A umí si vyrábět vlastní vodu

Foto: Living Vehicle

Ano, opravdu se pořád bavíme o karavanu za auto…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám líbí všechny ty moderní maringotky a domečky, pak se vám nepochybně bude líbit i tenhle obytný přivěs, který je vlastně malou luxusní garsonkou, kterou si zaparkujete, kde je vám libo.

Článek

Nomádi moderní doby. Lidé, kterým je jedno, odkud pracují, stačí jim jen mobil, počítač a datové připojení. Nepotřebují být v kanceláři, jejich klientům je jedno, jestli jsou zrovna u moře nebo v horách. Tak přesně pro takové je tenhle luxusní karavan formy Living Vehicle jako stvořený.

Tato americká společnost už prémiové karavany nějakou dobu vyrábí a všechny vynikají mimořádným zpracováním, chytrými nápady a soběstačností. Teď je to ale dotažené do maxima, protože jejich nejnovější karavany si umí vyrábět vlastní pitnou vodu. Systém funguje tak, že nasává okolní vzduch a upravuje teplotu na rosný bod tak, aby se vodní pára obsažena ve vzduchu stala kapalinou. Odtud proces úpravy filtruje vodu, včetně odstranění mikrobů, bakterií a virů. Výsledkem je až sedmnáct litrů pitné vody každý den.

Celou tuto konverzi pohánějí solární panely umístěné na střeše, základní výkon fotovoltaiky je 1 320 wattů, za příplatek si ale kupující mohou vybrat ze systémů s 2 600, 3 000 a 3 400 watty. Kromě toho jsou k dispozici baterie o kapacitě 14,4 až 57,6 kilowatthodiny. To pak znamená, že jste zcela soběstační, ať už jste kdekoliv.

Jak už zaznělo, Living Vehicle míří se svými karavany na zákazníky, kterým je jedno, odkud pracují. I proto návrháři kladli maximální důraz na mobilní kancelář, jejíž součástí je 32- nebo 27palcový monitor Apple, který se připojuje k MacBooku. Displej je umístěn nad velkým ořechovým stolem pro jednu nebo dvě osoby, který lze snížit, a udělat tak z něj manželskou postel. Fotky jsou ale lépe vypovídající než celý popis.

Jak je vidět, nikde se nešetřilo a karavan je navržený a vybavený opravdu velkoryse. Má velký sprchový kout, ledničku, myčku nádobí, multifunkční troubu a může mít i bidet a venkovní sprchu. Pak se samozřejmě nemůžeme divit, že jeho cena startuje na 339 995 amerických dolarech, což je nějakých osm milionů Kč. Bez daně. Každopádně pokud ještě pořád máte zájem, pak vězte, že čekací doba je jeden rok.

No a taky to můžete brát jako inspiraci, co všechno je možné. Při bližším zkoumání objevíte spoustu praktických vychytávek, které by se mohly hodit i pro váš život s karavanem.

Reklama

Související témata:
Načítám