Hlavní obsah

Návrat českého mopedu, nová Jawa 650 OHC a oživená Škoda Trekka – Týden v Garáži

Foto: mpKorado

V souhrnu nejdůležitějších novinek minulého týdne pro vás máme skutečně různorodou nabídku: Laciný a úsporný benzinový moped českého původu, nová Jawa 650 OHC jako nejlevnější motorka ve své třídě nebo námi oživený off-road Škoda Trekka.

Článek

Zdražující ojetiny (a všechny další poplatky kolem nich) a ceny paliv otevírají cestu jiným způsobům individuální dopravy – třeba pozapomenutým mopedům. Ty byly dříve oblíbenou cestou, jak se vyhnout únavnému šlapání na kole i nebezpečí za řídítky motocyklů, dnes se jejich sláva může zase vrátit. Zvlášť, když jsou na pořízení a provoz tak laciné a nenáročné, jako je stroj českého původu Korado SuperMaxi 50.

Foto: mpKorado

Moped představuje lacinou a nenáročnou cestu k individuální dopravě.

Další jednostopou novinkou české provenience je nový stroj od bájné Jawy. Její čtyřdobý jednoválec s objemem 644 cm³ produkuje 40 koní, na obou kolech jsou kotoučové brzdy, nechybí ani ABS. Hlavním lákadlem vedle vkusného retro designu je především velice dostupná cenovka – s částkou 139 700 Kč jde o nejlevnější motorku této kubatury na trhu!

Foto: Jawa

Jawu 650 OHC můžete mít ve standardní nebo sportovní variantě.

Česká automobilka Škoda používala novozélandský model Trekka v komunikaci jako svůj první off-road. My jsme proto zkusili toto slavné jméno oživit prostřednictvím virtuálního konceptu moderní varianty – jak se vám líbí?

Foto: Rostislav Prokop pro Garáž.cz

Takhle by mohla vypadat novodobá Trekka, kdyby se ji Škoda rozhodla vyrábět.

Před začátkem dovolených se také dál věnujeme karavanům a obytným autům. Tento týden jsme vám představili příjemně prosvětlený obytný přívěs Medusajičínskou firmu VejnyWood, která staví expediční speciály na zakázku. Také jsme si připomněli, co všechno vyžaduje půjčit si na dovolenou obytný vůz nebo karavan a na kolik to vyjde, respektive co za své peníze můžete očekávat.

V neposlední řadě jsme si popovídali s božským Jiřím Bartoškou o autech, který nám svěřil, že nemusí bakeliťáky, má hrůzu z elektromobilů a chtěl by řídit Tatraplan.

Také jsme otestovali poctivého korejského drsňáka SsangYong Rexton a dva elektromobily – kompaktní Kiu Niro a majestátní Audi Q8 e-tron. Vyzkoušeli jsme rovněž, co je pravdy na spolehlivosti Hondy Civic v její desáté generaci.

Doufáme, že jste si s námi jízdu tímto týdnem užili a že k nám na svezení naskočíte i příští týden.

Reklama

Související témata:
Načítám