Hlavní obsah

Matná tmavá barva je u luxusních aut v módě. Teď ji má i nová exkluzivní Dacia Duster Mat Edition

Foto: Dacia

Historicky první produkční Dacia s matným lakem se oficiálně představuje! Rumunská značka dodává svému populárnímu lidovému SUV luxusnější vzhled a na letošním Pařížském autosalonu odhaluje exkluzivní Duster Mat Edition. Bude jej vyrábět pouze s vrcholnou motorizací i výbavou a plánuje prodat jen pár stovek kusů.

Článek

Letošní autosalon v Paříži je v plném proudu a hlavně domácí automobilky tam představují své nejnovější a nejžhavější novinky. S velkou přehlídkou se v záři reflektorů ale ukazuje i rumunská Dacia, která v těchto dnech kompletně mění svou tvář a s novým logem i modernějším designem dodává všem svým modelům prémiovější vzhled. Časy, kdy Dacia byla lacinou automobilkou, jsou minulostí.

I nadále však Dacia slibuje, že bude vyrábět dostupná auta bez drahých zbytečností, ale s rostoucím zájmem od spokojených zákazníků se vrhá do zajímavějších i svéráznějších projektů. Hlavní hvězdou letošní expozice Dacie v Paříži je stylový koncept Manifesto a vedle něj se představuje i exkluzivní novinka, jaká je vůbec první Dacií s módním matným lakem.

Foto: Dacia

V minulých letech byla matná tmavá barva okouzlujícím lákadlem luxusních SUV. Dnes ji můžete mít i na Dacii Duster

Celoevropsky úspěšná rumunská značka tam odhaluje unikátní Duster Mat Edition, jaký bude vyrábět v omezeném počtu a udělá z něj „sběratelský“ artikl pro nejnadšenější zákazníky. Nejvýraznějším lákadlem speciálního Dusteru přitom je jediná dostupná barva jménem Comet Grey s matným efektem. Trend odlesky pohlcující matných laků se od nejdražších luxusních aut pomalu přibližuje i k těm nejlevnějším.

Speciální matný Duster bude standardně vyjíždět na černých sedmnáctipalcových kolech a zájemci v interiéru najdou všechnu volitelnou výbavu. Duster Mat Edition tak v základu nabídne vrcholný infotainment s osmipalcovou obrazovkou i navigací, automatickou klimatizaci nebo bezklíčový přístup s typickou kartou nahrazující tradiční klíč.

Foto: Dacia

Speciální Dacia Duster Mat Edition se bude prodávat s vrcholnou výbavou a k úspěšným šťastlivcům se dostane jen pár stovek kusů

I když Dacia normálně prodává nejnovější Duster s více motorizacemi, novou matnou speciální edici vybaví jen úplným vrcholem. Šťastlivci, kterým se ji podaří získat, se tak mohou těšit na přeplňovanou třináctistovku TCe 150 se 150 koňmi (110 kW) a 250 Nm. Automobilka sice neupřesňuje, zda půjde o koncepci s pohonem předních nebo všech kol, ale dodává, že Mat Edition vybaví pouze šestistupňovým dvouspojkovým automatem EDC.

A jak unikátní Dacii Duster Mat Edition můžete zkusit získat? Automobilka začne přijímat objednávky v následujících měsících skrze digitální prodejní akci a uvádí, že na trh uvede jen několik stovek exemplářů. Dacia zatím ani nepřibližuje základní prodejní cenu, ale můžeme očekávat, že se Mat Edition může stát nejdražším Dusterem vůbec. Připomínáme, že nejdražší Duster, který lze v současnosti v konfigurátoru poskládat, vyjde na téměř 600 000 Kč. A zklamání na závěr – speciální Duster bude k dispozici pouze v Rumunsku, Německu a Francii.

Reklama

Související témata:
Načítám