Hlavní obsah

Kombi pod půl milionu, řidičské chyby a test nového Superbu i ojetého Mondea – Týden v Garáži

Foto: Lukáš Kukla

Hyundai i30 a ti druzí: Praktické rodinné kombi můžete pořídit pořád pod půl milionu.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme za sebou další týden doslova našlapaný kvalitním čtením, tak se nezdržujme a pojďme prosvištět přehledem toho nejzajímavějšího. Nastartujte motory, nezapomeňte na pásy, zařaďte jedničku a jedeme!

Článek

I přes boom crossoverů a SUV jsou kombíky pořád oblíbenými rodinnými auty – nabízejí dost prostoru, variability a praktičnosti, přitom jezdí jako normální auto a ne, jako by po asfaltu poskakovaly na chůdách. Proto jsme vám přinesli pět nejdostupnějších kousků, které stále pořídíte pod půl milionu korun.

Zlepšovat se v řízení je celoživotní proces, protože s každou další jízdou můžete získávat cenné zkušenosti – ohledně schopností vašeho auta, ohledně vašich řidičských schopností, a především v poznání a čtení okolních účastníků provozu. Takže i když si myslíte, že máte řízení už dávno na háku, pořád můžete mít v téhle disciplíně určité nedostatky. Možná to jsou maličkosti, ale mohou být i docela zásadní. Zkuste se přesvědčit v našem článku.

Také jsme se zabývali problematikou nuceného přepisu koupeného/prodaného automobilu, přinesli jsme vám přehled nejčastějších závad u STK a poradili jsme vám, jak získat, k čemu použít a kam vylepit zelenou převozní značku.

Foto: Dalibor Žák

Jednoduché, prostorné a úsporné auto – lepší už nikdo nikdy nepostaví.

Otestovali jsme novou Škodu Superb, stále povedenou vlajkovou loď mladoboleslavské automobilky, a Subaru Outback, pohodové auto, které se nezalekne žádné překážky. Porovnali jsme rodinnou škodovku současnosti a budoucnosti v podobě dieselového Kodiaqu a elektrického Enyaqu iV. A ještě jsme prověřili ojetý Ford Mondeo jako kombi s turbodieselem a zjistili, že je to jedno z nejlepších použitých aut, jaké si můžete koupit.

Také byste si neměli nechat ujít reportáž o Audi A8 L W12, kterou (nejspíš) jezdil Vladimír Mečiar, vzpomínku na cestování na dovolenou za socialismu, rozhovor s Haydenem Paddonem, lídrem mistrovství Evropy v rallye, a odvážnou dívkou, jež chce pokořit dakarskou rallye ve staré dobré „kachně“, zprávu o pokroku v bateriové technologiivýhrůžku Číňanů, kteří se chtějí spojit a pokořit zavedené evropské a americké automobilky.

Takový byl tedy tento týden a vy se už teď můžete těšit na to, co pro vás chystáme na týden nadcházející!

Reklama

Související témata:
Načítám