Hlavní obsah

Kodiaq a ostatní: Horké novinky od Škody, Tatry a Jawy – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se nesl ve znamení významných novinek s českou stopou, jimž pochopitelně vévodila netrpělivě očekávaná Škoda Kodiaq. Ale dočkali jsme se také novinek s logem Tatry a Jawy. Tak se na ně pojďme podívat…

Článek

Tohle se fakt zatraceně povedlo! Ze slavnostního představení nové Škody Kodiaq jsme nebyli nadšení jen my, ale je znát, že se líbila i vám. V naší anketě pod hojně navštěvovaným článkem se v její prospěch vyjádřilo 75 % čtenářů. Přinese jí to na trhu úspěch? Vůbec o tom nepochybujeme, protože Kodiaq není jen pohledné auto, ale také mimořádně prostorné a praktické, propracované i vybavené, navíc si ho pořád můžete pořídit s benzinovým nebo naftovým motorem. Prostě normální auto pro normální lidi. Je tedy rozhodně z čeho se radovat!

Foto: Škoda Auto

Z nového Kodiaqu nejsme nadšení jen my, ale zdá se, že vy také.

Radovat se můžeme i z úspěchů Tatry, která dokáže vedle velkoprodukčních náklaďáků realizovat i náročné projekty ušité na míru velice specifickým požadavkům zákazníků. Příkladem je tato unikátní Tatra Phoenix se speciálním návěsem, který se umí natáhnout až na 26 metrů délky. Nyní na ni čekají náročné pracovní úkoly při stavbě plynovodů.

Foto: Partner Ipex

Tahle osmikolová Tatra umí divy.

Novinky hlásí také Jawa, byť ne ta z českého Týnce nad Sázavou. Indická větev slavné české značky představila nové varianty oblíbeného modelu 42, které se liší v barvách a detailech, a představují tak povedené stylovky. Jestli se někdy dostanou i na český trh? To se budete muset zeptat v Týnci…

Foto: Jawa Motorcycles

Nové indické Jawy jsou atraktivní stylovky.

Další novinkou Škody je vylepšený elektrický Enyaq s vyšším výkonem a delším dojezdem, elektrickou novinku představilo také české zastoupení MG, s kombíkem MG5 cílí na pokrokové chalupáře. Poprvé jsme se také mohli osobně seznámit s horkými novinkami od Volva (elektrický crossover EX30)MINI (nový Cooper a Countryman).

Tento týden jsme vám také radili, jak správně vybírat nová kolajaká úskalí představují testy v autoškole, podívali jsme se na trendy v prodejích ojetých aut a na dosavadní letošní vývoj trhu, zúčastnili jsme se oslav 40. narozenin Suzuki Swiftšéfa české dopravní policie Jiřího Zlého jsme se ptali, co říká na povolených 150 km/h na dálnici a jak budou příslušníci kontrolovat předjíždění kamionů.

Také jsme řádně otestovali osmiválcový Dodge Challenger a lacinou a úspornou ojetinu Dacia Logan MCV s tříválcem, poprvé jsme se svezli se superluxusním MPV Lexus LM a zavzpomínali na francouzský hot hatch Citroën Xsara VTS.

Týden byl tedy kvalitním čtením doslova nabitý, takže věříme, že jste si vybrali. A my už intenzivně pracujeme na tom příštím!

Reklama

Související témata:
Načítám