Hlavní obsah

Kia ukázala omlazené velké SUV Sorento. Až sedmimístný model se změnil výrazně, uvnitř nabídne neobvyklou technologii

Foto: Kia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia odhalila design modernizovaného modelu Sorento. Facelift čtvrté generace až sedmimístného rodinného SUV přináší především výraznou proměnu předních partií.

Článek

Aktuální provedení Sorenta je zhruba v polovině životního cyklu. Jihokorejská automobilka vůz poprvé ukázala v únoru roku 2020 a v březnu ho pak představila i s technickými podrobnostmi a detaily. Na český trh tehdejší novinka dorazila v říjnu téhož roku.

V Evropě je Sorento aktuálně největším SUV značky - v současné podobě na délku měří 4 810 milimetrů, široké je 1 900 mm a vysoké 1 700 mm. Brzy ho však v roli vlajkové lodi vystřídá elektrické SUV EV9, které je dlouhé dokonce 5 010 mm, široké 1 980 a vysoké 1 755 mm.

Omlazené Sorento na první pohled zaujme podstatně přepracovanými předními partiemi, které dostaly nové světlomety ve tvaru připomínajícím písmeno T, odlišnou masku chladiče a jiný nárazník. Auto už se chlubí také novým logem automobilky Kia. Umístěné je na přední kapotě.

Vzadu tak výrazné změny nenajdeme, hlavní novinku představují upravené svítilny. Jejich tvar je podobný těm před faceliftem, změnila se ale grafika a nově jsou jednotlivé segmenty spojeny.

Kia už nabízí také pohled do interiéru, v němž si můžeme všimnout přepracované palubní desky s nově řešenými výdechy ventilace - menšími a štíhlejšími. Uvolněný prostor obsadil nejen větší displej infotainmentu, ale především dotykový panel pro ovládání klimatizace, médií a některých dalších funkcí. Zajímavostí je systém rozpoznání a autorizace řidiče pomocí otisku prstu.

Informace o novinkách souvisejících s technikou a motorizacemi zatím Kia nezveřejnila, počkat si na ně ale budeme muset zřejmě jen několik týdnů. Kompletní představení modernizovaného Sorenta by se mělo uskutečnit v polovině srpna.

V Česku je SUV k mání se čtyřválcovým turbodieselem 2.2 CRDi (142 kW), dále jako hybrid 1.6 T-GDi HEV (169 kW) a plug-in hybrid 1.6 T-GDi PHEV (195 kW).

Reklama

Načítám