Hlavní obsah

Hilt je luxusní obytňák do každého terénu na základech oblíbeného pick-upu. Ale za astronomickou cenu

Foto: Storyteller Overland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Storyteller Overland, která se zabývá přestavbami aut na obytné speciály, představila pozoruhodnou novinku. Oslovit chce dobrodruhy, kteří požadují mimořádné terénní schopnosti a luxusní výbavu.

Článek

Novinka jménem Hilt vychází z velkého pick-upu RAM 5500, který ale prošel důkladnou přestavbou. Největší změnu, kromě modifikací zaměřených na jízdu v terénu, představuje instalace obytné nástavby s alkovnou za pětimístnou kabinu.

Nástavba nabízí luxusně zařízený prostor, a to nejen z pohledu výbavy, ale také zpracování a použitých materiálů.

Posádka může využít pohodlí poměrně prostorného sprchového koutu s umyvadlem, k dispozici má kazetovou toaletu, v kuchyni pak najde chladničku s mrazákem, mikrovlnnou troubu, fritézu nebo dvouplotýnkovou indukční varnou desku. Samozřejmě nechybí dřez, pracovní plocha a řada odkládacích prostorů.

V alkovně se nachází velké lůžko, kromě něj navíc potěší třeba bezdrátové nabíječky telefonu. Další místo na spaní poskytuje zadní část nástavby. Standardně slouží jako „obývací“ prostor, sedačka se ovšem dá rozložit na rozměrné lůžko.

Hilt dále nabízí nádrže o objemu 120 galonů (asi 454 litrů) na čerstvou vodu a 40 galonů (zhruba 151 litrů) na vodu odpadní. Na střechu výrobce umístil solární panely, dostalo se také na topení a klimatizaci. Storyteller Overland vyzdvihuje údajně poctivou tepelnou a akustickou izolaci.

O pohon se stará řadový šestiválcový turbodiesel o objemu 6,7 litru, který v RAMu 5500 poskytuje maximální výkon 298 kW a nejvyšší točivý moment 1 356 Nm. Spojený je s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Zní to všechno dobře, viďte? Jeden drobný háček tu ale je - cena. Hilt není zrovna levný, cenovka začíná na částce 398 786 dolarů, což je v přepočtu asi 9,2 milionu korun. Bez daně…

Reklama

Načítám