Hlavní obsah

Nejkontroverznější obytňák: Tisícikoňový Hummer jako expediční speciál, co moc daleko nedojede

Foto: EarthCruiser

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Hummer je synonymem pro off-road, takže je skoro s podivem, že obytná přestavba se představuje až nyní. Ale s o to větší parádou. I když také s jedním velkým otazníkem.

Článek

Americká firma EarthCruiser, specialisté na terénní dobrodružství a obytné přestavby, si pro nejnovější Hummer připravila neobyčejně propracovanou obytnou nástavbu. Už jen to, že je vyrobená z karbonu, budí neobyčejný zájem, její čistá integrace na karoserii a korbu Hummeru pak zaslouží obdivné pokývnutí hlavou.

Výsuvný stan pak díky třem vrstvám izolace poskytuje nebývalý komfort i za nízkých venkovních teplot a dost prostoru pro odpočinek, v čistě zpracovaném interiéru na korbě je pak prostor pro kuchyň s vařičem a dřezem s tekoucí vodou, pohodlné posezení, odkládací prostory, a dokonce tu najdete i sprchu a toaletu.

Foto: GMC

Elektrický Hummer má výhodu natáčecích kol i u zadní nápravy a nezávisle poháněných kol, takže o jeho terénní prostupnosti není pochyb. Dokonce umí jezdit i „bokem“ jako krab díky všem čtyřem kolům vytočeným stejným směrem.

Nesmí chybět 50litrová nádrž na čerstvou vodu a 25litrová nádrž na vodu šedou, interiér s výškou až dva metry je za tmy zalitý náladovým LED osvětlením. Všechny obytné funkce pak ovládáte přes 7palcový dotykový displej. Elektřinu dodává velký střešní solární panel s výkonem 605 W dobíjejícím 6kWh baterii umožňující zůstat mimo civilizaci a elektrickou síť prý až sedm dní.

Otázkou ale je, jak dlouho vám vystačí trakční baterie auta. Nový Hummer je totiž čistý elektromobil a díky obřímu výkonu tisíc koní a mamutí hmotnosti 4,5 tuny je známý tím, že svou baterii s jinak absurdní kapacitou 212 kWh vycucne nepříjemně rychle (papírový dojezd kolem 600 kilometrů úplně nepočítá s pedálem na podlaze nebo drsným teréněním), takže zase tak daleko od nejbližší elektrické přípojky byste si možná troufat neměli…

Co říkáte na expediční elektrický speciál Hummer?
Je to BOMBA!
7,6 %
Je to BLBOST!
92,4 %
Celkem hlasovalo 741 čtenářů.
Načítám