Hlavní obsah

Evropským autem roku se stává Jeep Avenger! Na druhém místě skončila dodávka od Volkswagenu

Foto: Jeep

Jeep Avenger je Evropským autem roku 2023! Jste spokojeni s výsledkem ankety, nebo byste si představovali jiného vítěze? Dejte vědět v anketě pod článkem!

Teréňák, městský crossover, dvě elektrická SUV, klasické SUV s hybridním i spalovacím pohonem, elektrické MPV nebo elegantní SUV-lupé. Anketa Evropské auto roku už dlouho neměla tak rozmanité finalisty, jako je tomu letos. Co naplat, vítěz mohl být jen jeden…

Článek

Cena Car of the Year neboli Evropské auto roku má dlouhou tradici – je udílena už od roku 1964. Porota se skládá z automobilových odborníků z celé Evropy, Česko dříve zastupoval Tomáš Hyan, kterého můžete dobře znát ze stránek Garáže, v současnosti je to šéfredaktor magazínu Automobil Jiří Duchoň. Loňským vítězem se stala Kia EV6.

Vítěz se vybíral z konečných osmi finalistů: Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Toyota bZ4X a její dvojče Subaru Solterra a VW ID.Buzz. Velkými favority byli také Peugeot 408 díky neotřelému, leč elegantnímu designu, pro Toyotu bZ4X mluvila špičková technika a VW ID.Buzz kontroval svým nezaměnitelným stylem.

Výsledky Auto roku 2023

Konečné výsledky: Evropské auto roku 2023

UmístěníObchodní název vozuPočet bodů
1.Jeep Avenger328
2.VW ID. Buzz241
3.Nissan Ariya211
4.Kia Niro200
5.Renault Austral163
6.Peugeot 408149
7.Subaru Solterra/ Toyota bZ4X133

Vítězem jubilejního 60. ročníku ankety Evropské auto roku se stal Jeep Avenger s počtem 328 bodů, což je poměrně velký náskok na druhý VW ID.Buzz s 241 body. Na bronzové příčce se umístil Nissan Ariya se skóre 211 bodů.

Jak by hlasovali čtenáři?

Souhlasíte s automobilovými novináři? Nebo máte jiného favorita? Hlasujte pod článkem!

Reklama

Načítám