Hlavní obsah

Do kin míří film o životě Enza Ferrariho, bude to biják roku. Věnuje se i méně známým stránkám jeho života. Třeba že zkrachoval…

Foto: Vertical Entertainment

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje roku 2024 se můžeme v našich kinech těšit na jednu velkou motoristickou pecku, která nám dá nahlédnout do života Enza Ferrariho a jeho rodiny. Zkušený automobilový magnát rozhodně neměl na růžích ustláno, protože musel řešit manželskou krizi, smrt syna a krach vysněné firmy. Přesto všechno Enzo stál u zrodu F1 a definoval italské sporťáky.

Článek

Auta značky Ferrari znáte určitě všichni a také všichni víte, že jde o vysoce výkonná italská supervozidla, která svými parametry a jízdními vlastnostmi umí vyrazit dech. Naposledy tomu bylo při premiéře prvního SUV značky Purosangue, které je mj. do roku 2026 vyprodané.

Foto: Vertical Entertainment

Jak Ferrari začínalo a čím přispělo ke vzniku formule 1? To se dozvíte už 4. ledna 2024.

Jenže tušíte, jak stáj Ferrari vlastně začínala? Jasně, založil ji muž jménem Enzo, ale co jeho syn? Věděli jste vlastně, že Enzo zkrachoval? Tak jak je tedy možné, že značku dotáhl mezi špičku v rámci sportovních vozů na světě? To vám už od 4. ledna 2024 poví 140minutový snímek zaměřený na život Enza Ferrariho a jeho rodiny.

Kromě historicko-životopisné sekce se můžete těšit na adrenalin, rychlost, mechanické řazení. Vozy se budou prohánět nejen na závodní dráze, ale i ulicemi Říma, okolo Kolosea, dnem i nocí. Koukněte se na trailer, ten poví víc.

Upoutávka na Film Ferrari, který v kinech startuje už od 4. ledna 2024.Video: Vertical Entertainment

Velkým otazníkem bude, jestli se Enzovi podaří vyhrát prestižní vytrvalostní silniční závod Mille Miglia (Tisíc mil). Jistě totiž víte, že Enzo za závody nadměrně utrácel. A také víte, že v tomto období závodění nebyla smrt na trati nebo při tréninku nic výjimečného.

V hlavní roli se představí Adam Driver, jenž si například střihl roli záporáka Kylo Rena v nové trilogii Hvězdných válek. Dále vám jistě nebudou neznámí herci jako Penélope Cruz, Patrick Dempsey a další. Režie se poté chopil Michael Mann (Poslední Mohykán).

Film Ferrari dorazí na stříbrná plátna už 4. ledna 2024 pod taktovkou Vertical Entertainment, takže se snímek dostane do sítě kin CineStar, Cinema City, Golden Apple Cinema, Premiere Cinemas, Cinemax a dalších.

Reklama

Načítám