Hlavní obsah

Desítky milionů za nabourané lambo? Do aukce míří kousek z kultovní filmové scény

Foto: Bonhams

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od premiéry kultovního snímku Vlk z Wall Street v hlavní roli s Leonardem DiCapriem uplynulo letos deset let. V souvislosti s filmem se teď objevují hned dvě zajímavé aukce.

Článek

Před třemi měsíci oznámila aukční společnost RM Sotheby's, že nabídne jeden ze dvou vozů Lamborghini Countach použitých při natáčení filmu Vlk z Wall Street. Není to však ten kousek, se kterým Leonardo DiCaprio ztvárňující postavu skutečného obchodního magnáta Jordana Belforta havaroval. Toto auto je ve filmu v jednom kuse, ale jen šestnáct sekund.

Do aukce pod hlavičkou společnosti Bonhams však míří i druhý kus, ten rozflákaný, který měl na plátnech násobně více prostoru. Jeho „role“ trvala přes tři minuty. Pikantní je, že původní poškození vozu po pár kaskadérských kouscích nebylo zdaleka tak masivní. Jenže režisér Martin Scorsese nebyl s „výsledkem“ zcela spokojený, a tak do krásného italského supersportu nechal ještě několikrát vrazit valníkem.

Jde o Lamborghini Countach 25th Anniversary z roku 1989 a je ve stejném stavu, v jakém před dekádou opouštělo hollywoodské ateliéry. Speciální edice vzniklo celosvětově pouze 658 exemplářů a nabízený kousek má být jedním z dvanácti aut, která se dodala do Spojených států v laku Bianco Polo s bílým interiérem.

Autor nejvyššího příhozu se může těšit nejen na vůz samotný, ale i další artefakty. Součástí aukce je také outfit, který měl DiCaprio v době natáčení scény na sobě. Nechybí ani režisérská stolička a klapka, obojí podepsané režisérem, Leem a jeho filmovou partnerkou Margot Robbie – tou nejvíc sexy blondýnkou! To jsem si mimochodem nevymyslel, takovou poznámku uvedl Scorsese agentům, kteří měli najít vhodnou herečku. Na castingu se jí prý moc nedařilo a celá zkouška vyvrcholila fackou DiCapriovi, jež vůbec nebyla ve scénáři. Evidentně to zabralo a dostala roli, kterou odstartovala její hvězdná kariéra. Ale to jsme hodně odbočili…

Vůz půjde do dražby na slavnostní aukci 25. listopadu v Abú Dhabí a široké veřejnosti se nabídne vůbec poprvé. I kvůli tomu společnost Bonhams věří ve slušnou hodnotu nejvyššího příhozu, její odhady hovoří o 1,5 až 2 milionech dolarů. Finální suma by se tak klidně mohla vyšplhat přes 45 milionů korun.

Související témata:
Leonardo DiCaprio
Načítám