Hlavní obsah

Cupra míří do služeb ČEZu, desítky bornů mají urychlit elektrifikaci vozového parku

Foto: Cupra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina ČEZ převzala čtyřiatřicet elektromobilů Cupra Born. Skupina významně urychluje elektrifikaci vozového parku, do konce roku chce mít ve flotile 150 elektrických vozů.

Článek

Prvních 34 elektrických kompaktních hatchbacků Cupra Born si vedení skupiny ČEZ převzalo v plzeňském Autocentru Šmucler 29. listopadu. Pro mladou španělskou značku je to významný krok na fleetovém trhu.

„Jsme rádi, že je o značku Cupra na českém trhu velký zájem. Jen letos jsme dodali zákazníkům u nás téměř 80 těchto výkonných elektromobilů. Ukazuje se, že elektrovozy postupně pronikají do fleetů různých typů firem,“ uvedl při předání vozů Aleš Novák, ředitel tuzemského zastoupení Cupry.

Skupina ČEZ tak pokračuje v rychlé obměně svého vozového parku ve flotilu ekologických vozů. Většina bude v souladu se závazkem společnosti do roku 2030 sestávat s plně elektrických vozů. Jen do konce letošního roku chtějí energetici jezdit ve 150 elektromobilech.

Foto: Cupra

Vozy Cupra Born připravené do služeb skupiny ČEZ.

„V současnosti jsou firmy u nás hlavním tahounem šíření elektromobility, ale pozorujeme už i výrazný růst poptávky od fyzických osob,“ bilancuje Miroslav Bláha, jednatel společnosti Autocentrum Šmucler, která je autorizovaným prodejcem Cupry.

Energetikům z řad ČEZu budou k dispozici borny s výkonem 231 koňských sil disponující baterií s kapacitou 77 kWh. Ta dle tabulek vystačí na dojezd až 548 kilometrů na jedno nabití. „Více než 30 vozů Cupra Born, které přebíráme, bude k dispozici zaměstnancům v interních autopůjčovnách po celé České republice pro jejich cesty za služebními povinnostmi,“ dodává manažer útvaru dopravní služby ČEZ Jakub Bosák.

Načítám