Hlavní obsah

Clarkson a spol. opět v akci! Nová epizoda The Grand Tour slibuje pořádně žhavou a vyprahlou podívanou

Foto: Prime Video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 16. února měla premiéru nová epizoda pořadu The Grand Tour. Díl, který nese podtitul Sand Job, nás tentokrát zavede do saharské pouště. Podívejte se na upoutávku!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May v nejnovější epizodě navštívila africké země Mauritánii a Senegal, kde putovala po stopách legendární Rallye Paříž-Dakar.

Cesta začíná v nejdelším vlaku na světě, ale velkou roli samozřejmě budou hrát také auta. Clarkson, Hammond a May totiž mají Saharu pokořit v ojetých a levných sportovních automobilech, tedy ve vozech, které původně nebyly postaveny tak, aby zdolávaly dlouhé trasy v nemilosrdných podmínkách africké pouště.

V oficiální upoutávce vidíme Jaguar F-Type, Aston Martin DB9 a Maserati GranCabrio. Trojice Angličanů alespoň do horkého dobrodružství nevyrazila se sériovými auty, to by určitě ani nešlo, luxusní „gétéčka“ byla na cestu připravena několika nápadnými úpravami.

Upoutávka také prozrazuje, že se Clarkson, Hammond a May museli vypořádat nejen s nástrahami pouště, náročným terénem a extrémními klimatickými podmínkami, ale také například s překonáním vodního toku nebo svérázným způsobem dopravy v afrických městech.

Epizoda Sand Job je s velkou pravděpodobností předposledním filmem natočeným pod hlavičkou The Grand Tour. Týmu totiž skončí smlouva se společností Amazon (které patří platforma Prime Video) a Jeremy Clarkson nedávno v rozhovoru naznačil, že si další pokračování z několika důvodů nedovede představit.

Rozlučku s The Grand Tour by měla představovat epizoda odehrávající se v Zimbabwe, jejíž natáčení probíhalo v loňském roce.

Zatím poslední epizoda The Grand Tour měla premiéru loni v červnu. Díl pojmenovaný Eurocrash sledoval patálie oblíbené trojice při jejím putování na více než 2 200 kilometrů dlouhé cestě přes Polsko, Slovensko, Maďarsko a Slovinsko.

Reklama

Načítám