Hlavní obsah

Skončí definitivně Jeremy Clarkson? Slavný moderátor promluvil o budoucnosti The Grand Tour

Foto: Amazon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci minulého roku se objevily spekulace o budoucnosti pořadu The Grand Tour, ke kterému neodmyslitelně patří trojice Angličanů Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Nyní se k pokračování show vyjádřil samotný Clarkson.

Článek

Clarkson, Hammond a May se na konci listopadu vrátili ze Zimbabwe, kde natáčeli novou epizodu pořadu The Grand Tour. A ta by mohla být současně poslední, budoucnost pořadu je totiž nejistá.

Teoreticky by tak mohla skončit zhruba dvacet let dlouhá éra spolupráce těchto svérázných osobností. Clarkson, Hammond a May spolu v roce 2003 začali uvádět motoristický pořad Top Gear, který si hlavně díky nim získal obrovskou popularitu po celém světě.

V roce 2015 ale Clarkson Top Gear opustil poté, co uhodil producenta kvůli hádce o nedostupnosti teplého jídla během natáčení. Jeremyho dobrovolně následovali i Hammond a May, stejně jako producent Andy Wilman, další klíčová postava úspěšného formátu pořadu.

Sehraný tým se pak upsal společnosti Amazon, pro kterou vytvořil show The Grand Tour. Každý z trojice hvězd navíc pro americkou firmu vymyslel i vlastní pořady, Jeremy například přišel s populární show o vlastní farmě, James zase natočil zábavné cestopisy z Japonska a Itálie, Richard se věnoval renovacím klasických aut.

Upoutávka na The Grand Tour: Eurocrash.Video: Amazon Prime

Nyní se k budoucnosti vyjádřil samotný Clarkson, který v rozhovoru pro The Times of London upřímně popsal svůj pohled na celou věc. „Řídil jsem ve větší nadmořské výšce a severněji než kdokoli jiný. Už jsme s auty udělali vše, co s nimi lze udělat. Když jsme měli porady, tak lidé místo nápadů jen zvedali ruce,“ prohlásil Jeremy. Týmu prostě už docházely a docházejí myšlenky a nápady.

Další problém je osobní. Podle Clarksona je natáčení cestopisných epizod The Grand Tour fyzicky nesmírně náročné. „A já jsem z formy, tlustý a starý,“ řekl Jeremy, který v dubnu oslaví 64. narozeniny.

Jak se tedy zdá, The Grand Tour opravdu míří ke svému konci a epizoda natočená v Zimbabwe by mohla být poslední. S obrazovkami se ale Clarkson neloučí, stále uvádí britskou verzi pořadu Kdo chce být milionářem a pro Prime Video (Amazon) by měl pokračovat v tvorbě pořadu o své farmě.

A spolupráce s Hammondem a Mayem? V listopadu se psalo, že oblíbená trojice společně s producentem Wilmanem hledá další možnosti spolupráce s firmou Amazon. Tak uvidíme…

Chyběla by vám trojice Clarkson, Hammond a May a jejich dobrodružství?
Bez nich už nebude svět jako dřív.
86,7 %
Docela mě jejich blázniviny bavily.
10,3 %
Stačilo už těchhle šašků.
3 %
Celkem hlasovalo 2270 čtenářů.

Reklama

Načítám