Hlavní obsah

Češi hledají Auto roku 2023, Dakar přináší velké zvraty a velká Dacia bude hybrid – Týden v Garáži

Foto: BMW

Českým Autem roku 2023 by se podle čtenářů Garáže prozatím stala nová Honda Civic a na druhém místě by skončilo nové BMW X1. Ale jak dopadne ostré hlasování, zvládne obhájit loňské vítězství značky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná druhý víkend nového roku 2023 a my vám už tradičně přinášíme přehled toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího z novinek na Garáži za uplynulý pracovní týden. V těchto dnech jsme se věnovali vrcholící české anketě Auto roku 2023, pravidelnému zpravodajství z Dakaru, nové hybridní Dacii Jogger a nejnovějším redakčním testům nových vozů, oblíbených ojetin i legendárního traktoru.

Článek

České Auto roku 2023 se blíží do finále. Od včerejšího poledne už známe vítěze prestižnější soutěže Evropské auto roku 2023, ale na našeho tuzemského vítěze si ještě musíme počkat. K slavnostnímu vyhlášení vítěze má dojít už 7. února a my jsme zvědaví, jakému z nejnovějších vozů na českém trhu se povede navázat na loňský úspěch elektrického BMW i4 a získá letošní titul. Ale kdo nakonec získá tolik vytoužené prvenství? Vítěz může být jen jeden.

Od tohoto týdne už známe všech 26 nominovaných vozů. Překvapivě mezi nimi chybí populární modely od Škodovky a loni vítězné BMW si v letošním roce brousí zuby na obhajobu titulu s novou generací nejmenšího SUV jménem X1. My už naše favority máme a velkou šanci na letošní vítězství má japonská Honda s doslova fantastickým novým hybridním Civicem e:HEV. O tom překvapivě svědčí i vaše hlasování v naší anketě, do níž se stále můžete zapojit na konci dnešního článku. Jaká z novinek je ve vašich očích Autem roku 2023?

Foto: Lukáš Volšický

Velkou naději na letošní vítězství v české anketě Auto roku má nová hybridní Honda Civic e:HEV. Už z našeho redakčního testu víme, že jezdí skvěle a umí to s příjemnou spotřebou

A ke svému vyvrcholení se blíží i legendární Dakar v Saúdské Arábii, který je plný nešťastných i osudových zvratů. O nejčerstvějších novinkách z letošního závodu vás pravidelně informuje náš redaktor Honza Červenka a umožňuje vám nahlédnout do zákulisí i vám rozšiřuje obzory o nejnovějších aktualitách z prostředí soutěže. Kompletní zpravodajství z Dakaru 2023 najdete v samostatné sekci.

Zásadní novinkou uplynulých pracovních dnů bylo také představení nové motorizace pro rodinnou sedmimístnou Dacii Jogger. Už v první polovině letošního roku se pod její kapotou objeví hybridní jednotka z Renaultů a spojí jednoduchou atmosférickou benzinovou šestnáctistovku s jedním elektromotorem. Nová nejvýkonnější motorizace v nabídce tak nabídne sílu 140 koní se spotřebou klesající pod 5 l/100 km. Detailní informace najdete v naší novince.

Foto: Tomáš Kopečný

O invazi nových aut z Číny jsme toho už hodně slyšeli, ale jaká jsou v reálném světě? Rozhodli jsme se to zjistit a otestovali jsme SUV Dongfeng T5 Evo

Už pravidelně vás zásobujeme i novými redakčními testy a v tomto týdnu toho byla opravdu spousta. Hned v pondělí jsme vám představili čínské SUV Dongfeng T5 EVO, v úterý jsme na něj navázali dieselovou lokomotivou BMW M340d xDrive a v následujících dnech jsme pokračovali s novým elektrickým Volkswagenem ID.Buzz a stylovým crossoverem Citroën C4 X. Testované ojetiny zastupuje praktické Suzuki S-Crosstrojková Škoda Octavia slavící 10. narozeniny, veterány pak šedesátiletý traktor Zetor 25A s přezdívkou „Máňa“.

A co dalšího jsme vám na Garáži přinesli v uplynulém pracovním týdnu? Oslavili jsme nedožité 100. narozeniny legendárního Carrolla Shelbyho, ukázali jsme vám parádní luxusní obytňák s pětihvězdičkovým luxusem, přiblížili jsme vám statistiku dopravních nehod z loňského roku 2022, zavzpomínali jsme na kultovní Škodu Favorit, navštívili jsme vojenské muzeum na pražském Žižkově, začali jsem se připravovat na další opravy Barrandovského mostu a dali jsme vám tipy na nevšední ojetiny s investičním potenciálem, jaké ještě koupíte za docela normální peníze a budou vám dělat radost.

Které auto si podle vás zaslouží titul Auto roku 2023 v ČR?
Alfa Romeo Tonale
4,7 %
BMW X1
11,9 %
Citroën C5 X
1,7 %
DS Automobiles DS 4
0,6 %
Ford Ranger
9,8 %
Ford Tourneo Connect
0,6 %
Honda Civic
29,7 %
Hyundai Staria
1,8 %
Kia Niro
0,5 %
Kia Sportage
3,6 %
Mazda CX-60
3,7 %
Mercedes-Benz EQE
0,4 %
Mercedes-Benz GLC
2,7 %
MG EHS
0,2 %
MG ZS
0,9 %
Nissan Qashqai
0,8 %
Nissan X-Trail
0,8 %
Opel Astra
2 %
Peugeot 408
7,4 %
Renault Megane E-Tech
1,5 %
Subaru Solterra
1,4 %
Toyota Aygo X
0,8 %
Toyota Corolla Cross
8,3 %
Volvo C40
1,5 %
Volkswagen ID. Buzz
2 %
Volkswagen ID.5
0,7 %
Celkem hlasovalo 7293 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám