Hlavní obsah

Automobilový Black Friday? S velkou slevou přichází také Volkswagen, za super peníze koupíte Polo i Golf

Foto: Jakub Deml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letech zvyšování cen tu máme nový a o dost sympatičtější trend – zlevňování nových vozů. Mezi „akční“ značky se teď řadí i Volkswagen.

Článek

Není žádným tajemstvím, že cenově se nám automobilky v posledních měsících zrovna nepodbízely. Do ceníků nových aut se promítly dozvuky pandemie covidu, čipová krize, rusko-ukrajinský konflikt i raketový růst cen energií. V posledních týdnech jsme ale naštěstí svědky opačného přístupu - velké automobilové značky začínají zlevňovat! Nejčerstvějším přírůstkem je Volkswagen se dvěma tradičními modely.

Ten totiž na český trh uvádí edice Polo LimitedGolf Limited. Obě vynikají především sympatickou základní cenou a rozmanitou nabídkou pohonných jednotek. Začněme menším Polem, které startuje na částce 399 900 Kč s motorem 1.0 TSI 70 kW a pětistupňovou manuální převodovkou. Součástí standardní výbavy je třeba multifunkční kožený volant, diodové světlomety, digitální přístrojový štít, systém udržování v jízdním pruhu, čtveřice konektorů USB-C či elektricky sklopná a nastavitelná zpětná zrcátka.

Totéž provedení lze pořídit i se sedmistupňovou samočinnou převodovkou DSG za 447 900 Kč. Silnější tříválec 1.0 TSI/81 kW už se pojí výhradně s automatem a startuje na částce 465 900 Kč.

Foto: Volkswagen

VW Polo prošel faceliftem počátkem roku 2021. Dostal armádu bezpečnostních i asistenčních systémů, ale třeba také Matrix LED světlomety, do té doby známé především z vyšších tříd.

Větší Golf Limited má kromě položek uvedených u menšího Pola také adaptivní tempomat, parkovací senzory vpředu a vzadu, dekorační osvětlení interiéru s deseti barvami nebo vyhřívání předních sedadel. Tady se nabízí jen silnější verze litrového tříválce TSI, která se šestistupňovým manuálem přijde na 529 900 Kč. Provedení s automatem je zároveň mild-hybridem (eTSI) a stojí 614 900 Kč. K dispozici je i čtyřválcová patnáctistovka o síle 96 nebo 110 kW, která přijde minimálně na 555 900 Kč, respektive 581 900 Kč.

Volkswagen avizuje, že tyto ceny platí jen do konce roku a počet vozů je limitovaný. Není však první značkou, která v nedávné době přišla s atraktivními slevami. Před časem jsme vás informovali o zvýhodněné nabídce SsangYongu Korando, akčních nabídkách Škodovky, výrazně zlevněném MG HS či skladovkách kombíku Toyota Corolla. Je toto zlevňování jednorázovou záležitostí po vzoru Black Friday, nebo novodobým trendem? Všichni doufáme v možnost číslo dvě!

Reklama

Načítám