Hlavní obsah

Nové BMW M5 je tady! Alespoň tedy virtuálně...

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová pětka se nám již oficiálně odhalila, což znamená mimo jiné i to, že schopní grafici okamžitě začali vymýšlet, jak by mohla vypadat varianta M5. A tohle je zatím ten nejpovedenější návrh, dost možná velmi blízko realitě!

Článek

Před pár dny jsme měli možnost konečně vidět novou pětku od BMW, generaci G30. Zaujal nás tam zejména prozatím vrcholný model M550i, který používá osmiválec se 462 koňmi. Tahle varianta má být vlastně takovým juniorským emkem, ve skutečnosti ale zvládá opravdu mnohé. Díky pohonu všech kol třeba zrychlí z klidu na stovku za méně, než současná M5, a to za rovné 4 sekundy!

Několikrát jsme vám psali o tom, jak se příští M5 testuje na Ringu, mohli jste vidět také videa. Je jasné, že stejně jako M550i, i M5 dostane pohon všech kol, ovšem jen za příplatek. Můžete si tak vůbec poprvé vybrat, zda chcete maximální trakci, anebo preferujete rozevlátou zábavu. Přeplňovaný osmiválec pak dostane údajně okolo 600 koní, máme se tedy na co těšit. Otázkou zůstává převodovka - uchýlí se BMW k sedmistupňové dvouspojce, anebo využije služeb osmistupňového automatu? Necháme se překvapit.

Vy se však hlavně podívejte na fotografii výše, která ukazuje, jak moc vlastně může být příští M5 vzhledově agresivní a atraktivní. My si říkáme, že pokud to dopadne nějak takto, nebude to zlé, byť je to opět trochu předvídatelná vizáž.

Reklama

Načítám