Hlavní obsah

Nová Toyota Supra? Již tento týden v Goodwoodu!

Foto: autowp.ru

Nová Supra již v Goodwoodu

Základní informace, něco málo o technice, částečně i vzhled… Řadu důležitých informací o novém sporťáku Toyoty už víme. Toho nejdůležitějšího se ale dočkáme již velmi brzy – uvidíme, jak jezdí!

Článek

Toyota Supra... Pornohvězda mezi auty. Řadový šestiválec, dvě sekvenční turba, pohon zadních kol, ideální rozměry. A již při minimální snaze nárůst výkonu na pět set nebo šest set koní. Ale hlavně - titulní role ve filmu Rychle a zběsile z roku 2001, která ji proslavila po celém světě. Po příchodu prvního dílu ságy se začal zájem o charakterní sporťák Toyoty raketově stupňovat. A ceny vyletěly stropem…

Dnes už bychom mohli tuto legendu de facto zařadit do pomyslné kolonky „MILF“ – vždyť její čtvrtá generace, zatím nejslavnější, se začala vyrábět už v roce 1993. A nerad to dělám, ale dovolte, abych vám připomněl, že od vzniku filmu už uteklo nezanedbatelných sedmnáct let. Připadáte si staří? Nemáte zač, my taky!

Ta současná, pátá generace nebo taky Mark V, chcete-li, vzniká ve spolupráci s BMW. Výtvor BMW ponese dle očekávání název Z4, Toyota mu říká Supra. Nad vývojem japonské sekce bdí odborník na slovo vzatý a duchovní otec Toyoty GT86 Tetsuya Tada: „Nejde o totožné vozy, my hodláme následovat odkaz Supry. V žádném případě se nejedná o stejné partnerství jako v případě Toyoty GT86 a Subaru,“ Jedním dechem také dodává, že Z4 bude více tíhnout ke komfortu, kdežto nová Supra má v prvé řadě upřednostňovat zábavu za volantem.

12.-15. července probíhá v britském Sussexu známý a oblíbený „Festival rychlosti“ v Goodwoodu. A právě tam nám Toyota hodlá nástupce legendy předvést v plné parádě – jen bez těch rádoby záhadných polepů se asi neobejdeme. Důležité ale je, že do prodeje se dostane již „v první polovině příštího roku“, jak potvrdil Tada-san osobně.

Reklama

Načítám