Hlavní obsah

Tipy na víkend: Kam vyrazit za krásnými auty?

Foto: Facebook Classic Drive

Víkend bude plný krásných aut

Od naší poslední pozvánky na zajímavé automobilové akce uplynul týden a dnes tu pro vás máme plány na další jarní volné dny. Ať už jste fanoušky veteránů nebo jen dokonale naleštěných youngtimerů, jistě si vyberete. Svou sezónu dokonce odstartují i milovníci tuningu. Tak neseďte doma a užijte si víkend.

Článek

Je libo snížená auta s velkými koly nebo snad klasické škodovky, ve kterých jste jezdili jako děti? Nadcházející víkend nabídne obojí a ještě mnohem víc. Je jen na vás, co si vyberete, chybu neuděláte ani v jednom případě.

1. Tuning Extreme show Příbram

První letošní tuningový sraz proběhne od pátku 12. 4. na letišti v Příbrami. Těšit se můžete na sprinty, drifty, Show Shine, kaskadérské vystoupení a představí se také silák Železný Zekon. Páteční večer bude ve znamení příjezdu a večerní diskotéky. Vstupné je 300 Kč na osobu na oba dny. Děti do 10 let mají vstup zdarma a prvních 100 návštěvníků získá zajímavé dárky.

2. Classic Drive 4

V sobotu 13. 4. 2019 proběhne v Praze na střeše parkoviště obchodního domu Šestka sraz autoveteránů a youngtimerů. Akce je určena pro vozy do modelového roku 1990! Vstupné je dobrovolné, přístup na akci je bezbariérový a akce je zajímavým tipem pro rodiny s dětmi také tím, že ze střechy parkoviště lze pozorovat letecký provoz na přiléhajícím ruzyňském letišti.

3. Veteráni na zámku

Sobota bude v Novém Městě nad Metují patřit nablýskaným veteránům. Proběhne zde akce Brány města dokořán, kterou pořádá Klub historických vozidel Metuje. Akce se koná od 12. do 16. hodin a své oblíbence tu jistě najdou všichni milovníci klasické automobilové krásy. A úchvatný je i samotný zámek, kde nezaměnitelnou stopu nechal mimo jiných i slavný architekt Dušan Jurkovič, a k zámku přiléhající zahrady. Mimochodem na zámku je i stálá výstava velorexů.

4. 10. Rallye Praha Revival

Název možná mate, ale v pátek 12. 4. v Praze na Václavském náměstí neodstartuje rallye jako taková, ale spíše příjemné setkání bývalých závodních soupeřů. Každoročně se na akci sjíždí i velmi slavná jména motoristického sportu. Na start se letos poprvé postaví i veliká postava historie motosportu, a to litevský závodník Stasys Brundza. Vše odstartuje v pátek odpoledne z radotínského učiliště, následně závodní jezdci absolvují první Show section u chuchelského závodiště a přejedou ke slavnostnímu startu na Václavské náměstí. Organizátor pak všechny diváky moc prosí, aby při sledování zajímavé podívané nezapomínali na zdravý rozum, mysleli na svou bezpečnost, byli ohleduplní k přírodě a bez výhrad se řídili pokyny pořadatelů. Show section rozhodně nejsou rychlostní zkoušky, nicméně i zde se automobily pohybují velmi rychle!

5. Tradiční Jarní MotorTechna Brno

V sobotu 13. 4. 2019 se v Brně koná největší burza historických vozidel v České republice. Akce je pořádána 2x ročně (jarní v dubnu, podzimní v říjnu) na ploše 1 730 m² v krytých pavilonech a 11 200 m² na volné ploše BVV. V rámci burzy si můžete zakoupit jak celé auto, tak spoustu náhradních dílů či dobové literatury. Návštěvnické vstupné je 130 Kč v předprodeji a 160 Kč na místě. Děti do 15 let a držitelé ZTP/P mají vstup zdarma. Parkování vyjde na 100 Kč.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ní neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám