Hlavní obsah

Motor vyrvaný z karoserie. Z nehody Porsche 911 GT3 RS mrazí

Foto: Hasičský sbor ostrova Man

Havárie Porsche na ostrově Man

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov Man je proslulý svými silnicemi, ze kterých jednou do roka vznikne přírodní okruh na závod Tourist Trophy. Tu a tam se ale stane, že si někdo splete silnici s okruhem i během zbytku roku a podle toho to taky dopadá.

Článek

Poslední obětí lákavých ostrovních okresek se stalo Porsche 911 GT3 RS. V nehodě, která není na videu a jejíž detaily zůstávají skryté, vyjel řidič s bílým porsche ze silnice a přes vysokou travnatou krajnici vylétl na louku místní farmy. Tady auto urazilo ještě několik desítek metrů, než se konečně zastavilo na střeše.

První pohled na poškození vozu docela jasně odhaluje, že tahle 911 už nikam nepojede. Přední i zadní část auta jsou zcela zdemolovány a z celé karoserie zůstaly relativně bez újmy pouze dveře. Dílo zkázy dokresluje kompletní pohonná jednotka s výfuky a zadním nárazníkem, oddělená od zbytku auta a ležící o metr vedle.

Je vlastně malý zázrak, že se řidiči nic vážného nestalo. Jen lehce obouchaný a otřesený vylezl z vraku ven a odešel po svých. Zcela neočekávaně se potom do celé věci zapojili řidičovi přátelé a známí, kteří uklidili louku od úlomků ze zničeného Porsche, aby se o ně neporanila místní zvířata.

Vyvstává otázka, proč vlastně Porsche vyjelo ze silnice. Podle fotek se jednalo o rovný a relativně přehledný úsek, takže těžko říct, co se vlastně stalo. S největší pravděpodobností šlo o rychlou jízdu a nezvládnutí auta, ale možné je i to, že se řidič něčemu vyhýbal.

Reklama

Související témata:
Načítám