Hlavní obsah

Moto GP se jede v Brně již tento víkend!

Foto: Shutterstock

Casey Stoner na Masarykově okruhu

Stejně jako již mnoho let, rozezní se i letos brněnský Masarykův okruh v rytmu jednostopých závodních speciálů. Velká cena České republiky začíná již dnes a do Brna se na český svátek motorsportu tradičně chystají tisíce lidí. Co všechno byste měli vědět, míříte-li o víkendu na MotoGP?

Článek

Dnešní program, stejně jako část sobotního je věnován volným tréninkům všech kategorií. Jezdci Moto3 mají trať otevřenou od devíti a ve čtyřicetiminutových stintech se střídají s třídou Moto2 a MotoGP až do čtyř odpoledne. Tréninky pokračují ještě přes sobotní dopoledne, kdy budou po obědě vystřídány kvalifikačními jízdami.

Ostrým závodům je tradičně věnována neděle. Po dvacetiminutových warm-upech Moto2, Moto3 a MotoGP začínají v 11 hodin ostré závody ve stejném pořadí. MotoGP je přirozeně zlatým hřebem a coby poslední jízda na 21 kol startuje ve 14 hodin. Kromě závodníků Velké ceny se mají celý víkend v „mezičasech“ prohánět po trati i junioři v rámci ADAC Junior Cup.

Tak jako každý rok, očekávají se i letos komplikace v dopravě, navíc okořeněné enormním množstvím uzavírek, prací na silnicích a pochopitelně i rozkopanou dálnicí D1. Když už se ale k Masarykovu okruhu dostanete, parkování by vzhledem k rozlehlým okolním plochám nemělo být problematické. Auta parkují na loukách a polích kolem autodromu za jednotnou cenu 200 korun za den. Takzvaná mokrá varianta, kdy jsou přírodní parkoviště uzavřena kvůli rozježdění rozbahněných ploch, letos asi nehrozí.

Foto: Masarykův okruh

Mapa Masarykova okruhu

Zaparkování motocyklu vychází na 150 korun denně a motorky parkují přímo u tribun C a D. Dostupná je i úschovna přileb a kombinéz, ovšem tu mohou využít jen držitelé lístků Gold. S motocyklem lze případně i kempovat, a to přímo na přírodní tribuně A. Tato varianta vyjde na 4 990 korun a je spojena se vstupenkou na všechny přírodní tribuny.

Kdo se chce ovšem kolonám a řešení parkování zcela vyhnout, může využít nejjistější variantu spočívající v hromadné dopravě. Zdarma je dostupná linka 400 z Mendlova náměstí a taky okružní linka X jedoucí z okruhu na Popůvky a Žebětín.

Ceny samotných vstupenek se pochopitelně liší podle tribuny. Nejdražší jsou místa na sezení na atraktivní tribuně T3, vycházejí na celý víkend na 6 500 korun. Sezení na celý víkend lze ale pořídit i za 3 300 Kč. Vstup na přírodní tribuny se dělí na Silver a Gold, s levnější variantou za 2 300 korun můžete na tribuny B,D,E a G, Gold za 2 900 Kč vás opravňuje ke vstupu ještě na tribuny C a F. Juniorská vstupenka pro děti narozené mezi lety 2004 a 2011 vychází na 350 korun, mladší děti jsou zdarma. Vstupenka seniorská pro osoby starší 67 let je za 500 korun. Kromě on-line nákupu lze vstupenky koupit i na kterékoliv z pokladen otevřených od 6:30.

Reklama

Načítám